Now Reading:
SAJAM SIGURNOSTI I PREVENCIJE: U Međimurju očekuju i ministra Božinovića da ponovo s njim razgovaraju o stanju sigurnosti
Full Article 4 minutes read

SAJAM SIGURNOSTI I PREVENCIJE: U Međimurju očekuju i ministra Božinovića da ponovo s njim razgovaraju o stanju sigurnosti

posavec

Širok spektar preventivnih aktivnosti i sigurnosnih službi stanovnicima Međimurske županije i njihovim gostima bit će dostupan na nezaobilaznom sajmu u mjesecu rujnu – Sajmu sigurnosti i prevencije koji će se održati u utorak, 24. rujna 2019. na prostoru Sportsko rekreacijskog centra Mladost. Šesto izdanje jedinstvenog sajma u Republici Hrvatskoj najavljeno je na konferenciji za medije u Policijskoj upravi međimurskoj.

Na sajmu će uobičajeno izlagati sve službe koje dotiče sfera sigurnosti – od izlagača iz državnih i javnih ustanova, preko udruga i pravnih osoba koje se bave prevencijom, do dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasnih postrojbi. 
Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač naglasio je da je Sajam produkt zajedničke organizacije Vijeća za prevenciju Međimurske županije, Vijeća za prevenciju Grada Čakovca, policijskih uprava iz Osječko-baranjske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije, odgojno-obrazovnih ustanova te institucija, organizacija i udruga s područja Međimurske županije.

„Policijska uprava međimurska nastavlja sa svojim preventivnim aktivnostima upravo zato što su se pokazale iznimno uspješnima. Na sajmu će se predstaviti više od 50 izlagača – pojedinaca i skupina koji imaju štošta za reći i pokazati u aspektu prevencije i sigurnosti.“ – zaključio je načelnik Sokač te dodao kako je dio sajma već uobičajeno svečana akademija povodom blagdana sv. Mihovila – Dana policije.
Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Vijeća za prevenciju Grada Čakovca Mario Medved naglasio je kako se Sajam sigurnosti i prevencije treći put održava u Čakovcu te istaknuo odličnu suradnju s Policijskom upravom međimurskom.

„Naše Vijeće za prevenciju dugi niz godina provodi pregršt preventivnih akcija, od čega ću izdvojiti „Coolijadu“, „Alkohol nije cool“ te „Zaštitimo svoj bicikl“. Na posljednjoj sjednici Vijeća jednoglasno je donesen zaključak da ćemo povećati razinu sigurnosti u prometu, prvenstveno zbog naših najmlađih te ćemo postaviti usporivače prometa u ulicama Josipa Bedekovića i Tomaša Goričanca.“

Da je sajam izvrsna prilika za preventivno djelovanje, ali i upoznavanje građana s djelatnostima onih koji skrbe o našoj zaštiti i sigurnosti, smatra župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je istaknuo kako su od prošlog izdanja sajma postignuti pomaci, pritom se referirajući na povećanje broja policijskih službenika. „Očekujemo ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića s kojim još jednom želimo porazgovarati o stanju sigurnosti u Međimurju. Od ministra očekujem da imenuje koordinacijsku skupinu na razini nekoliko ministarstava kako bismo mogli implementirati neke od naših ideja i dodatno razgovarati o izazovima stanja sigurnosti u Međimurju.“, zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Policijska službenica za prevenciju PU međimurske Marina Matulic-Horvat naglasila je kako je ulaz za posjetitelje besplatan te u slučaju kiše kao alternativu navela sportsku dvoranu Graditeljske škole. Osvrnula se na bogat program od kojeg je istaknula izložbu opreme protueksplozijske službe, radionicu za male forenzičare, „Open Street Day“, radionicu za vrtićarce na prometnom poligonu, radionicu „Rizična ponašanja mladih“ Zavoda za javno zdravstvo, predstavu, likovnu radionicu „U boji tolerancije“ i projekt „Sigurna vozačka dozvola“ namijenjen učenicima srednjih škola.

Sajam sigurnosti i prevencije posjetite u vremenu od 10 do 16 sati.

www.sjever.hr 20.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.