Now Reading:
Jutra će nas poprilično hladiti, a dani ugodno grijati
Full Article 1 minutes read

Jutra će nas poprilično hladiti, a dani ugodno grijati

Prevladavat će sunčano, ujutro u unutrašnjosti s maglom, a od sredine dana lokalnog će razvoja oblaka biti u gorskim predjelima te unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu slaba i umjerena bura te sjeverozapadnjak, danju uz dalmatinsku obalu i jugozapadnjak. Bura navečer u jačanju. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 17 i 22 °C. Najviša dnevna uglavnom od 24 do 29 °C.

Od petka promjenjivo, povremeno uz kišu i pljuskove s grmljavinom. U unutrašnjosti vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjerena, u petak na sjevernom dijelu i jaka bura, te sjeverozapadnjak, a od nedjelje jugo u jačanju. Temperatura uglavnom bez veće promjene, na Jadranu danju svježije.

Biometeorološka prognoza

Prevladavat će povoljne biometeorološke prilike za većinu ljudi. No, osjetljivijim ljudima bi na krajnjem jugu opet noć mogla biti pretopla za dobar san i odmor, a u najzapadnijim krajevima bi približavanje frontalnog sustava sa sjeverozapada moglo uzrokovati manje tegobe u obliku nesanice noću ili smanjenja koncentracije danju.

sjever.hr

05.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.