Now Reading:
POS-ovi i subvencionirani stanovi ne smiju se rentati kao apartmani i prodavati. Tko to kontrolira?
Full Article 2 minutes read

POS-ovi i subvencionirani stanovi ne smiju se rentati kao apartmani i prodavati. Tko to kontrolira?

stan

Sredinom srpnja ove godine, stupanjem na snagu izmijenjenog Zakona o društveno poticanoj stanogradnji (POS), Vlada je omogućila početak borbe sa svima koji su kupili POS-ove stanove, a ne koriste ih za rješavanje stambenog pitanja, već na njima zarađuju iznajmljivanjem drugim građanima ili ih preuređuju i iznajmljuju kao turističke apartmane -donosi T portal.

Zloporabe POS-ovih stanova ponovno su došle pod povećalo javnosti nakon što je DORH podigao optužnicu protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, kojeg se tereti da je omogućio kupnju stana iz programa POS-a svome šogoru, iako ovaj na to nije imao pravo te je predao lažnu izjavu. Kuščević je prema optužnici prešutio činjenicu da njegov šogor već ima stan u Splitu te mu je omogućio da kupi drugi stan u Nerežišćima.

No slučaj Šogor nije jedini. Ovoga ljeta mediji su bili puni napisa o slučajevima u kojima se POS-ovi i stanovi kupljeni državnim subvencijama ne koriste za život, već se iznajmljuju na tržištu ili ih se čak besramno reklamira na internetskim servisima kao apartmane. Provjerili smo tko je zadužen za kontrolu POS-ovih i subvencioniranih stanova.

Primarno, to jeposao Agencije za promet nekretninama (APN), kao što je isticao u ranijim intervjuima ministar Predrag Štromar, u kontaktu je i s Ministarstvom turizma, a najviše se oslanjaju na društvene mreže te prijave građana koji su se pokazali vrlo agilnima kada su u pitanju prijave zloporaba POS-ovih stanova. Više čitajte na…https://www.tportal.hr/biznis/clanak/pos-ovi-i-subvencionirani-stanovi-ne-smiju-se-rentati-kao-apartmani-i-prodavati-tko-to-kontrolira-i-kakvo-je-stvarno-stanje-na-terenu-20190902

www.sjever.hr/T portal 03.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.