‘Ako Varteks propadne, za pet godina više nitko neće znati staviti konac u iglu’

varteks

Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu 5.9.2019. otvara izložbu Priče koje kroje Varteks koja kroz 14 atraktivnih priča predstavlja Varteksovu stoljetnu povijest i ulogu Varteksa na modnoj sceni i tekstilnoj industriji. Atraktivnim muzejskim postavom, svojevrsnim putovanjem u budućnost, izložba ujedno predstavlja i današnji Varteks i strateške pravce budućeg razvoja.

Priče će vas odvesti na povijesni put Varteksa kroz retro modele, prezentaciju proizvodnog procesa, razvoj proizvodnje tkanina, krojenja i šivanja odjevnih predmeta, povijesni razvoj tvornice u razdoblju od 80-ih do danas, prezentaciju muške i ženske odjeće kroz povijest, a u zasebnoj priči prezentirana je proizvodnja uniformi za civilne i vojne potrebe.

-Izložba kroz 14 priča donosi isječke Varteksove prošlosti, od pozicije na svjetskoj modnoj sceni, preko kreacije Žuži Jelinek do radnica koje su ondje provele radni vijek. Tu je i priča o Tivar odijelima, prezentacija modnog procesa, primjeri muške i ženske odjeća koja je u svoje vrijeme pratila modne trendove te uniforme za civilne i vojne potrebe – dio je onoga što očekuje posjetitelje u četvrtak u Zagrebu.

-Posjetite izložbu Priče kroje Varteks u Muzeju za umjetnost i obrt i upoznajte opipljivu i neopipljivu hrvatsku tekstilnu i modnu baštinu stvorenu kroz godine upornog usavršavanja umijeća kreacije i proizvodnje odjevnih predmeta. Izložbu će također popratiti iznimno zanimljiv program radionica i događanja u organizaciji Varteksa, MUO i Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu – poziv je iz tvrtke Varteks.

www.sjever.hr 03.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.