Now Reading:
VAKULA JE REK’O Još malo ovako, pa uskoro kojekako…Stiže osvježenje, ali i nevrijeme!
Full Article 2 minutes read

VAKULA JE REK’O Još malo ovako, pa uskoro kojekako…Stiže osvježenje, ali i nevrijeme!

U vrućini i sparini moći ćemo uživati – ili ih teško podnositi – još danas, a od početka novog tjedna vrijeme će biti znatno drugačije – svježije, vjetrovitije, kišovitije… Štoviše, ponegdje će biti i olujnih nevremena, osobito u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, gdje će nevolje prouzročiti i bura, posebice podno Velebita i olujna, prognozirao je glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Danas će diljem Hrvatske biti pretežno sunčano, vruće i sparno. Poslijepodne može biti lokalno jačeg razvoja oblaka uz poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u središnjim i gorskim predjelima. Vjetar slab, samo na istoku mjestimice umjeren jugoistočni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 °C.

U ponedjeljak sa zapada jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom, češćim u noći na utorak. Ponegdje će biti nevremena uz obilnu kišu i olujan vjetar, a temperatura zraka će osjetno pasti. Još će u utorak uglavnom u prvom dijelu dana mjestimice biti kiše ili pljuskova. U srijedu suho i djelomice sunčano. U ponedjeljak na Jadranu jačanje juga, a u noći na utorak na sjevernom će dijelu okrenuti na jaku i olujnu buru. U utorak na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu jaka i olujna bura, a u unutrašnjosti sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U srijedu vjetar će prolazno oslabjeti. Od utorka osjetno svježije, osobito na kopnu !

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Slično kao i prethodnih dana, biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne. Nastavljaju se visoke temperature i sparina, zbog čega se meteoropati i kronični bolesnici mogu žaliti na umor, manjak energije i glavobolju. Krajem dana se nepovoljan vremenski utjecaj može pojačati, osobito na krajnjem zapadu zemlje.

www.sjever.hr/DHMZ

01.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.