Now Reading:
Studirajte besplatno na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina – PRIJAVE TRAJU JOŠ DANAS DO 14.00 SATI
Full Article 3 minutes read

Studirajte besplatno na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina – PRIJAVE TRAJU JOŠ DANAS DO 14.00 SATI

VHZK

Odlične vijesti stigle su za studentice i studente u Krapinsko-zagorskoj županiji. Nakon što su u četvrtak u Krapini ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i predstavnici osnivača potpisali ugovor o prijenosu osnivačkih prava, Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina i službeno je prešlo u vlasništvo Republike Hrvatske i postaje javno. Time je za studente, njih 180, koliko će ih se upisati u slijedeću akademsku godinu, omogućeno besplatno studiranje.

Danas Veleučilište izvodi tri preddiplomska stručna studija – Informatika, Prometna logistika i Operativni menadžment za što prijave traju još tri dana do ponedjeljka 14.00 sati. Svi zainteresirani, a prema posljednjim podacima ima ih četiri puta više nego prošle godine, mogu se prijaviti na jedan od ova tri studija i besplatno studirati na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina.

-Vrlo brzo ćemo i s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovoriti što je sa studentima koji redovno upisuju drugu i treću godinu i jednako tako ćemo pokušati smanjiti školarinu za studente koji će studirati izvanredno. Bilo nam je važno da studenti do ponedjeljka mogu izabrati nas, jer je do sada školarina bila 15 tisuća kuna, a sada je nula kuna. Interes za studiranje porastao četiri puta, nego što je bio prošle godine. Tu su i jesenski rokovi i siguran sam da će te kvote sljedeće godine biti popunjene – kazao je Nenad Sikirica, dekan VHZK-a te najavio vrlo brzo pokretanje specijalističkog studija . Dodao je da se razmišlja i o otvaranju novih studija što će otvoriti dodatne mogućnosti za zagorske studentice i studente.

Misija VHZK jest produciranje visokoobrazovanih stručnjaka koji će uspješno odgovarati suvremenim poslovnim izazovima te, posljedično, podizanje razine kvalitete visokoškolske poduzetničke edukacije u Hrvatskoj. Kroz studijske programe promovirati znanja relevantna za društvo, uz uvažavanje poslovne etike i uz provođenje visokih vrijednosnih kriterija. Uloga je Veleučilišta “Hrvatsko zagorje” Krapina i da osmisli, ispituje i razvija inovacije u oblasti tehničkih znanosti i ekonomike te da kroz znanstvenu i tehničku podršku pomaže razvoju županije i šire.

Na kraju svakako treba istaknuti da su sredstva za rad Veleučilišta osigurana su u Državnom proračunu za 2019. godinu te projekcijama za 2020. i 2021. godinu.

Prijave na http://www.vhzk.hr/

PROMO 12.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.