Now Reading:
Ljeto bez suhe i ispucane pete: najbolji prirodni recept za mekanu i lijepu kožu
Full Article 2 minutes read

Ljeto bez suhe i ispucane pete: najbolji prirodni recept za mekanu i lijepu kožu

stopala

Malo koja žena ljeti se ne susreće sa suhim i ispucanim petama koje su prije svega estetski problem, ali može izazvati i bol, pa čak i infekciju ako se ne tretira na vrijeme. Srećom, postoji vrlo jednostavan kućni recept s kojim će koža na petama napokon postati mekana i lijepa.

Ispucane i suhe pete nemojte ignorirati – posvetite im malo više pažnje i suhe kože s vremenom će biti sve manje. Ovaj problem može se riješiti dnevnom rutinom od nekoliko koraka, a poznata američka klinika Mayo otkrila je najbolji kućni recept za tretiranje ispucanih i suhih peta.

Korak 1. 
Njegu peta započnite s nanošenjem hidratantne kreme barem dvaput dnevno koristeći gušće kreme. Neke hidratantne kreme sadrže sastojke koji omekšavaju kožu te pomažu u uklanjanju mrtve kože poput uree, salicilne kiseline i alfa-hidroksikiseline, a koji mogu izazvati lagani osjećaj bockanja ili iritacije.

Korak 2.
Posvetite svojim petama malo više pažnje prije odlaska u krevet. U čistoj ili vodi kojoj ste dodali malo sapuna namačite stopala oko deset minuta te ih lagano obrišite ručnikom. Pete zatim nježno istružite s grubljom spužvicom, kamenom za skidanje suhe kože ili sličnim pomagalom. Nanesite masniju kremu na bazi ulja ili vazelin te za kraj obucite tanke pamučne čarape koje će pospješiti djelovanje kreme.

www.sjever.hr/zadovoljna.hr 13.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.