Now Reading:
Hoće li nam kiša pokvariti baš cijeli vikend? Evo što najavljuju prognostičari!
Full Article 2 minutes read

Hoće li nam kiša pokvariti baš cijeli vikend? Evo što najavljuju prognostičari!

kiša

Mnogi su razočarani najavama prognostičara da ovoga vikenda baš i nećemo moći uživati u suncu i toplini. Osim toga, aktivnosti, druženje i razonodu na otvorenom pokvarit će nam kiša, točnije pljuskovi i grmljavina.
Prema informacijama iz DHMZ-a u subotu nas očekuje promjenljivo vrijeme uz povremenu kišu te pljuskove i grmljavinu. Prema večeri se očekuje prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Vjetar većinom slab, uz pljuskove pojačan. Najviša dnevna temperatura oko 22 °C

Kad će nam već subota biti „nikakva”, nadajmo se da će se ostvariti prognoza za nedjelju, prema kojoj će posljednji dan ovoga tjedna biti suh, bez oborina, s dosta sunca, posebice u poslijepodnevnim satima te najvišu temperaturu oko 23 stupnja.

Početak novoga tjedna mogao bi donijeti nešto malo kiše u ponedjeljak, suh i sunčan utorak, ali onda opet u srijedu pljuskove i grmljavinu. No o tome ćemo više (i konkretnije) narednih dana.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne u cijeloj zemlji. Meteoropati mogu imati nesanice i glavobolje, te biti razdražljivi i lošeg raspoloženja. Manje tegobe se mogu pojaviti kod astmatičara, reumatičara i srčanih bolesnika.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ 13.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.