Now Reading:
VLADA ĆE DRŽAVNE I JAVNE SLUŽBENIKE POČASTITI REGRESOM: Evo kada će novci sjesti na račun
Full Article 2 minutes read

VLADA ĆE DRŽAVNE I JAVNE SLUŽBENIKE POČASTITI REGRESOM: Evo kada će novci sjesti na račun

vlada

Unatoč burnom tjednu i najavljenoj rekonstrukciji, Vlada nastavlja normalno s radom. Na današnjoj sjednici top tema je Ovršni zakon, a premijer Plenković uvodno se osvrnuo na protekle dane
Plenković je uvodno još jednom izrazio sućut obitelji ubijene socijalne radnice u Đakovu i nadu da će se pravnik koji je ranjen oporaviti. ‘Moramo svi zajedno taj događaj osuditi’, kazao je Plenković i zahvalio ministrici Nadi Murganić i ministru Davoru Božinoviću.

Podsjetio je na jučerašnji sastanak s predstavnicima socijalnih radnika. ‘Jučer smo najavili da će prigodom promjena Kaznenog zakona socijalni radnici dobiti status službene osobe’, kazao je, najavivši da bi i neka druga zanimanja mogla dobiti status službene osobe, odnosno da će se to pitanje razmotriti.

Osvrnuo se i na temu gospodarstva te pismo namjere za ulazak u Europski tečajni mehanizam.

Spomnuo je i projekcije rasta BDP-a Europske komisije rekavši da je to potvrda kako Vlada nastavlja s dobrim postignućima. ‘Hrvatska je među tri zemlje sa najvećom pozitivnom korekcijom – proljetna projekcija rasta je 2,6, a od jučer je 3,1 posto, što je ohrabrujuće. Vidjet ćemo za koji mjesec kakvi će biti podaci za drugi kvartal ove godine. No, u svakom slučaju dijelimo deveto i deseto mjesto od svih članica Unije kada je riječ o stopi gospodarskoga rasta sukladno projekcijama EK-a i to je jako dobro’, poručio je.

Premijer je najavio da će se državnim i javnim službenicima 16. srpnja isplatiti regres.više čitajte na https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/na-vladi-novi-ovrsni-zakon-i-besplatan-prijevoz-osoba-s-invaliditetom-20190711

www.sjever.hr/T portal 11.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.