Now Reading:
VLADA ĆE DRŽAVNE I JAVNE SLUŽBENIKE POČASTITI REGRESOM: Evo kada će novci sjesti na račun
Full Article 2 minutes read

VLADA ĆE DRŽAVNE I JAVNE SLUŽBENIKE POČASTITI REGRESOM: Evo kada će novci sjesti na račun

vlada

Unatoč burnom tjednu i najavljenoj rekonstrukciji, Vlada nastavlja normalno s radom. Na današnjoj sjednici top tema je Ovršni zakon, a premijer Plenković uvodno se osvrnuo na protekle dane
Plenković je uvodno još jednom izrazio sućut obitelji ubijene socijalne radnice u Đakovu i nadu da će se pravnik koji je ranjen oporaviti. ‘Moramo svi zajedno taj događaj osuditi’, kazao je Plenković i zahvalio ministrici Nadi Murganić i ministru Davoru Božinoviću.

Podsjetio je na jučerašnji sastanak s predstavnicima socijalnih radnika. ‘Jučer smo najavili da će prigodom promjena Kaznenog zakona socijalni radnici dobiti status službene osobe’, kazao je, najavivši da bi i neka druga zanimanja mogla dobiti status službene osobe, odnosno da će se to pitanje razmotriti.

Osvrnuo se i na temu gospodarstva te pismo namjere za ulazak u Europski tečajni mehanizam.

Spomnuo je i projekcije rasta BDP-a Europske komisije rekavši da je to potvrda kako Vlada nastavlja s dobrim postignućima. ‘Hrvatska je među tri zemlje sa najvećom pozitivnom korekcijom – proljetna projekcija rasta je 2,6, a od jučer je 3,1 posto, što je ohrabrujuće. Vidjet ćemo za koji mjesec kakvi će biti podaci za drugi kvartal ove godine. No, u svakom slučaju dijelimo deveto i deseto mjesto od svih članica Unije kada je riječ o stopi gospodarskoga rasta sukladno projekcijama EK-a i to je jako dobro’, poručio je.

Premijer je najavio da će se državnim i javnim službenicima 16. srpnja isplatiti regres.više čitajte na https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/na-vladi-novi-ovrsni-zakon-i-besplatan-prijevoz-osoba-s-invaliditetom-20190711

www.sjever.hr/T portal 11.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.