Now Reading:
Varaždinska županija i Slavko Sobin zajedno u kampanji „Obitelj na more, a pas na ulicu?!”
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija i Slavko Sobin zajedno u kampanji „Obitelj na more, a pas na ulicu?!”

pesek

Glumac Slavko Sobin i njegove kujice Buba i Mara pozivaju građane na odgovorno skrbništvo, a pridružuje im se i Varaždinska županija.

Ljubav prema životinjama ne ide bez doživotnog odgovornog skrbništva što znači i brigu za vrijeme godišnjih odmora. Slavko Sobin podržao je kampanju i poruku „Odgovornost kroz sva godišnja doba”, a sve u cilju smanjenja broja napuštenih životinja.
„Udomio sam dva prekrasna psa koja obožavam i ne mogu zamisliti život bez njih. Pas je dugogodišnja odgovornost, prijatelj do kraja, a ne božićni poklon koji traje do ljeta. Uz ljubav, bez koje nema suživota sa životinjama, ta odgovornost pokazuje se udomljavanjem, mikročipiranjem i kastracijom”, izjavio je Slavko.

Nažalost, mnogi psi i mačke uđu u topli dom tijekom božićnih blagdana, a onda završavaju svoj život u obitelji prije početka godišnjih odmora, ostavljeni, napušteni i zanemareni. Često se događa da na svijet donose potomke koje neodgovorne osobe odbacuju iako je napuštanje životinja kažnjivo novčanom kaznom od 15 do 30 tisuća kuna. Velik broj neželjenih štenaca i mačića završava tragično pa je i kastracija nužan dio odgovornog skrbništva. Na tisuće pasa i mačaka u skloništima čeka svoj zauvijek dom u kojemu će biti voljeni i doživotno zbrinuti.

Stoga Slavko i Varaždinska županija apeliraju da se životinje ne kupuju, već pozivaju sve koji imaju uvjete za dugogodišnju skrb o životinjama da udome pse iz skloništa.

www.sjever.hr 04.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.