Now Reading:
Posjet izaslanstva kosovskog Ministarstva javne administracije Zagrebačkoj županiji
Full Article 2 minutes read

Posjet izaslanstva kosovskog Ministarstva javne administracije Zagrebačkoj županiji

kosovo zgz

U sklopu studijskoga posjeta RH, izaslanstvo Ministarstva javne administracije Republike Kosova, na primjeru Zagrebačke županije, upoznalo se s funkcioniranjem regionalne samouprave i načinom na koji se educiraju djelatnici javne uprave.

Izaslanstvo Ministarstva javne administracije i Kosovskog instituta za javnu upravu primila je zamjenica župana Nadica Žužak. Izrazila je nadu da će izaslanstvo iskoristiti pozitivne primjere Zagrebačke županije te poručila da je Županija otvorena za daljnju suradnju.

U ime Županijske skupštine goste je pozdravio njezin potpredsjednik Zvonko Kunić, dok je o smještaju, prometnoj infrastrukturi, kao i potencijalima Županije u gospodarstvu, poljoprivredi, turizmu… govorio pročelnik za gospodarstvo Damir Fašaić. Rekao je da je Zagrebačka županija atraktivna i inovativna regija u koju se isplati ulagati.

Goste je uz ostalo zanimalo radi li u administraciji dovoljan broj ljudi, koliko Županija izdvaja za usavršavanje zaposlenika, koja specijalistička usavršavanja prolaze…

„Postoji dobra suradnja između institucija Hrvatske i Kosova, no želimo je produbiti. Hrvatska je prošla puno prepreka, želimo ‘uzeti’ njezina pozitivna iskustva te proširiti prijateljstvo“, rekao je Hajredin Hyseni, zamjenik kosovskog ministra javne administracije.

Kosovsko izaslanstvo u Hrvatskoj boravi u sklopu suradnje s Državnom školom za javnu upravu.

„Osim što ćemo im prenijeti iskustva državne, regionalne i lokalne administracije, upoznat ćemo ih i na koji način se hrvatska državna administracija priprema za predsjedanje Europskom unijom u prvoj polovici 2020.“, rekao je ravnatelj Državne škole Rudolf Vujević.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr 04.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.