Now Reading:
Koprivnica i Podravina imaju puno toga za reći i na području turizma
Full Article 3 minutes read

Koprivnica i Podravina imaju puno toga za reći i na području turizma

ljeto na soderici

U organizaciji Poslovnog dnevnika i Grada Koprivnice održan je Poslovni uzlet 2019, Regionalna konferencija na temu kontinentalnog turizma središnje Hrvatske. Sudionici konferencije bile su mnogobrojne osobe iz gospodarskog, turističkog, kulturnog i političkog života koje svojim djelovanjem doprinose razvoju turizma u našemu gradu i kraju. Glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević izrazio je zadovoljstvo što se upravo u Koprivnici raspravlja o kontinentalnom turizmu jer su se u našem gradu uvijek otvarale aktualne teme koje su se ticale cijele Hrvatske.

Administracija, migrantska kriza, lokalna samouprava u poduzetništvu bile su neke od prijašnjih aktualnih tema, a sada evo i kontinentalni turizam. U ime Grada Koprivnice, kao jednog od organizatora konferencije, obratio se koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Došlo je vrijeme da naša zemlja napravi zaokret u infrastrukturnoj i poreznoj politici, premosti administrativne i birokratske barijere koje će omogućiti nove iskorake za život i razvoj kontinentalnog turizma. Mi u Koprivnici, Podravini i Prigorju sigurno imamo puno toga lijepoga za pokazati i ponuditi. Snaga našeg gospodarstva govori da imamo ljude koji znaju osmisliti i provesti zamišljene ideje i vjerujem da ćemo u tome zajedničkim snagama i uspjeti“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te iskoristio priliku da uputi dvije čestitke. Prvu povodom 60. rođendana Večernjeg lista, a drugu povodom 15 godišnjice izlaženja Poslovnog dnevnika.

Šoderica

Gradonačelnik Mišel Jakšić bio je jedan od sudionika panela gdje se raspravljalo na temu Značaj kontinentalnog turizma za gospodarski razvoj gradova središnje Hrvatske – radna snaga, smještajni kapaciteti, ponuda, brendiranje i pozicioniranje na nacionalnom i europskom tržištu, a u kojoj su sudjelovali i državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, direktorica Sektora za turizam u HGK Ana Klarić i pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever Koprivnica Ante Rončević.

Održana je i tribina Stvaranje novih turističkih proizvoda kontinentalnog turizma – primjeri dobre prakse lokalnih poduzetnika, razvojnih agencija i Turističkih zajednica. Jedna od panelistica bila je i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, zatim vlasnica OPG-a Sunčano selo Helena Hečimović, vlasnik obrta Stari zanati Tihomir Želimorski i direktor Turističke zajednice Grada Koprivnice Renato Labazan, koji je na početku konferencije održao prezentaciju na temu Renesansni festival – turistička valorizacija vremena i prostora.

www.sjever.hr 04.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.