Now Reading:
RIJEŠITE SE KOMARACA U tome će vam pomoći lovorov list i talog kave
Full Article 2 minutes read

RIJEŠITE SE KOMARACA U tome će vam pomoći lovorov list i talog kave

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu kako se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti tijelo, rješava respiratorne probleme itd.

Osim navedenog, tjera dosadne krvopije koje su okupirale Hrvatsku, posebno Slavoniju. Kako se lovorovim listom boriti protiv komaraca?

Sve što trebate napraviti je zapaliti nekoliko suhih listova u prostoru u kojem boravite, dim će rastjerati komarce i poboljšati vam raspoloženje. Prednost ove metode u odnosu na kupovne preparate je u tome što kod lovora nećete udisati štetne kemikalije, već posve prirodan miris. Umjesto paljenja, suhi lovor možete i razmrviti pa ga posipati tamo gdje boravite, recimo po dvorištu ispod ležaljke na kojoj se odmarate. Miris lovora trebao bi otjerati ne samo komarce, već i druge dosadne kukce!

I još jedan savjet – stavite svježi list lovora umjesto tablete u električni aparat protiv komaraca.

Komarci ne vole ni miris bosiljka, lavande, citronele, kadulje, ružmarina, mačje trave i matičnjaka. Pomoći će vam i osušeni talog kave, samo ga stavite u metalnu posudicu i zapalite. Talog kave pomaže i u borbi protiv mrava – posipajte mjesta na kojima se okupljaju i miris će ih nagnati da se presele na neku drugu lokaciju.

Sjever.hr/.hr/bljesak.info/atma

Input your search keywords and press Enter.