Now Reading:
Sada već bivši igrač Slaven Belupa, Zvonimir Šarlija, karijeru nastavlja u ruskom velikanu CSKA
Full Article 3 minutes read

Sada već bivši igrač Slaven Belupa, Zvonimir Šarlija, karijeru nastavlja u ruskom velikanu CSKA

šarlija

Zvonimir Šarlija napustio je redove Slaven Belupa te nastavlja karijeru u ruskom velikanu CSKA gdje će se pridružiti još jednom našem bivšem igraču Kristijanu Bistroviću. Nakon Pešića, Olića, Bistrovića i Vlašića, 22-godišnji stoper bit će peti Hrvat koji će braniti boje moskovskog kluba.

– Prije svega, zahvalio bih se svima u klubu, pogotovo direktoru Šimunoviću i treneru Sertiću koji su mi omogućili da budem kapetan svog kluba. Odlazak u klub ove veličine i klub takvog značaja, ne samo u Rusiji, već i u Europi je ogroman korak naprijed za mene u karijeri. Znam da me čeka velika konkurencija, ali vjerujem u sebe i svoje mogućnosti i nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi u CSKA. Znam da su Bistrović i Vlašić tamo i sigurno će mi to pomoći u prilagodbi – rekao je Šarlija na odlasku iz kluba.

Nije zaboravio ni dosadašnje suigrače.

– Želio bih svojim dosadašnjima suigračima, bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, zaželjeti svu sreću u ovom prvenstvu. Ako im se vrati barem 50% od onoga što nije otišlo na našu stranu prošle sezone ostvarit će odličan rezultat. Peto mjesto bio bi veliki uspjeh za Slaven Belupo jer klub zaslužuje Europu – zaključio je Šarlija.

Odlazak Šarlije u CSKA prokomentirao je i direktor kluba Zvonimir Šimunović.

– Čestitam Zvonimiru na odlasku u tako velik klub. Zaslužio je to svojim igrama i pristupom na svakom treningu. Radi se o plaćenoj posudbi s otkupom, a cjelokupni transfer trebao bi biti jedan od najvećih koje smo ostvarili do sada. Klub je još jednom napravio veliku reklamu, kako za sebe, tako i za našu Koprivnicu. Nadam se da će Zvonimirov put biti primjer našim mladim igračima da se uz svakodnevni rad, trud i odricanje mogu postići velike stvari – rekao je Šimunović.

Tekst i foto NK Slaven Belupo 01.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.