Now Reading:
Posjet ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata Mesnoj industriji Vajda
Full Article 3 minutes read

Posjet ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata Mesnoj industriji Vajda

posavec vajda

Danas će se u 9 sati održati radni sastanak ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata i predsjednika Uprave Mesne industrije Vajda Alena Kajmovića te njihovih suradnika.

Povod je posjeta i sastanka predstavljanje zajedničkog projekta Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Mesne industrije Vajda usmjerenog na poticanje školovanja srednjoškolaca za deficitarna zanimanja s naglaskom na srednjoškolskom obrazovnom programu za zanimanje mesara.

Učenike koji se odluče za upis u srednjoškolski obrazovni program mesara tako će od sljedeće školske godine dočekati još atraktivnije pogodnosti, među kojima je i stipendija u iznosu od 2.800 kuna koju zajednički osiguravaju Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Mesna industrija Vajda.

Naime, od školske godine 2019./2020. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta povećava predmetne stipendije s trenutnih 9.000 na 18.000 kuna, kao i broj učenika koji će primati stipendiju. Značajno povećanje iznosa učeničke stipendije realizirat će se iz Europskog socijalnog fonda, kao dio projekta „Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja“ vrijednog 250 milijuna kuna.

Srednjoškolce – buduće mesare u Vajdi, ali i Mesnoj industriji Braća Pivac i PPK karlovačkoj mesnoj industriji koje su uz Vajdu u sastavu Grupe Pivac, očekuju i druge pogodnosti, kao što su besplatni udžbenici, naknada za rad na praksi, mogućnost rada za vrijeme školskih praznika, besplatan obrok za vrijeme rada i prakse, poklon-paketi za Božić i Uskrs te siguran posao nakon školovanja.

Tijekom posjeta Vajdi ministar Horvat obići će i novouređeni pogon koji je nedavno otvoren nakon realizacije investicije vrijedne 50 milijuna kuna. Investicijski projekt obuhvatio je dogradnju, rekonstrukciju i modernizaciju proizvodnog pogona, nabavku strojeva i opreme za proizvodnju, proširenje skladišnih i ekspeditnih kapaciteta te modernizaciju rashladnog sustava. Zahvaljujući ovom projektu, Vajda se danas može pohvaliti jednom od najsuvremenijih klaonica ne samo u Hrvatskoj, nego i široj regiji.

www.sjever.hr 26.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.