Now Reading:
Župan Kolar uručio ključeve novih vozila za Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije
Full Article 3 minutes read

Župan Kolar uručio ključeve novih vozila za Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije

dom zdravlja kzz

U ponedjeljak je u Klanjcu održana primopredaja vozila koja je Dom zdravlja Krapinsko – zagorske županije nabavio za Službu sanitetskog prijevoza i za potrebe Mobilnog palijativnog tima.

Sanitetska vozila bit će raspoređena u Ispostavu Klanjec, Ispostavu Pregrada i u Ispostavu Donja Stubica. Cijena jednog sanitetskog vozila iznosi 302.500 kuna, a cijena osobnog vozila za Mobilni palijativni tim iznosi 116.000 kuna.

Sveukupni iznos utrošen za kupnju sanitetskih vozila i vozila za Mobilni palijativni tim je 1.023.500 kuna, od čega je 380.000 kuna iz decentraliziranih sredstava, a Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije je iz vlastitih sredstava izdvojio 643.500 kuna, rekla je ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan.

Ključeve vozila uručio je župan KZŽ Željko Kolar. „Krapinsko – zagorska županija dugi niz godina vodi odgovornu zdravstvenu politiku i gledamo da oprema kojom se koriste naši djelatnici u zdravstvu bude što novija i modernija – istaknuo je Kolar. Nisam do kraja zadovoljan starošću voznog parka kod Doma zdravlja, za razliku od Zavoda za hitnu medicinu, gdje smo starost vozila uspjeli svesti na najviše tri godine. Vjerojatno ćemo sljedeću godinu napraviti još veći investicijski ciklus kako bi kupili između šest i devet vozila kako bi sva vozila koja su iznad deset godina stavili van funkcije. Cilj te investicije je sigurnost samih zdravstvenih djelatnika koja koriste vozila, ali i pacijenata“, rekao je župan Kolar.

Predsjednica Županijske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Doma zdravlja KZŽ Vlasta Hubicki također je nazočila događanju. „Veseli me što se danas održava primopredaja vozila za palijativnu skrb jer je to od velike važnosti za starije pacijente. Riječ je o potrebi koja je nužna za sve stanovnike Krapinsko-zagorske županije“, istaknula je Hubicki. Primopredaji je nazočio i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

www.sjever.hr/kzz.hr 24.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.