Now Reading:
Djeca u Varaždinu na korištenje dobili žičaru dugu 20 metara -preseljena je iz jednog kvarta u drugi jer je smetala pojedinim građanima
Full Article 4 minutes read

Djeca u Varaždinu na korištenje dobili žičaru dugu 20 metara -preseljena je iz jednog kvarta u drugi jer je smetala pojedinim građanima

igralište

Na području grada Varaždina i prigradskih naselja trenutno je 50-ak dječjih igrališta s različitom razinom opremljenosti, odnosno različitim sadržajima za najmlađe, a kako bi im vrijeme u igri bilo što ugodnije i zanimljivije, igrališta se u posljednje vrijeme opremaju novim igralima.

Gradonačelnik Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatan Avar u društvu djelatnika poduzeća Parkovi obišli su dječje igralište u Parku 7. gardijske brigade Hrvatske vojske „Puma”, gdje je postavljena tzv. žičara dužine 20 metara.
– Rekli smo da ćemo u dvije godine napraviti nova i obnoviti postojeća dječja igrališta, tamo gdje je to potrebno. Obnova starih je krenula, pa su tako obnovljena igrališta u Ludbreškoj ulici na Banfici, a građani su zahtijevali i da se malo obnovi i dopuni igralište u Ulici Zrinskih i Frankopana – rekao je gradonačelnik.
Žičara je izazvala oduševljene mališana u Parku „Puma”, u koji je, objasnio je Čehok, preseljena na zahtjev građana Banfice:
– Potpisivala se peticija, jer nekim građanima žičara ne odgovara pa smo ju postavili ovdje i svi su jako zadovoljni. Ne vidim nikakvih poteškoća, žičara ne stvara buku niti je previsoka, međutim mi slušamo građane i tamo gdje je nisu htjeli, mi smo je maknuli.

Novim je igralima dopunjeno i dječje igralište u Biškupcu, ovoga će se tjedna isto učiniti na igralištu u Kućan Marofu, a onda će se s uređenjem nastaviti.
– Prije svega, ići ćemo na Široke ledine, u Harambašićevu i još neke ulice, o čemu će građani na vrijeme biti obavješteni. Naša je namjera da svaki, pa i onaj manji kvart grada ima svoje dječje igralište, da se djeca mogu zabaviti, igrati, biti pod nadzorom i da to budu ta nova igrala. Naime, danas se polako mijenja koncept radi dječje motorike i stručnjaci preporučuju ovakve žičare, trampoline, njihalice s četiri opruge, mreže i stijene za penjanje i slična igrala – rekao je varaždinski gradonačelnik.

Za predviđenu obnovu dječjih igrališta za ovu je godinu osigurano 400 tisuća kuna, ali će se, prema Čehokovim riječima, taj iznos podići za 50 posto.
– Sad kad građani vide da se počelo obnavljati, žele da tako bude i u njihovom kvartu, tako da ćemo sad dopuniti sve ono što bude ove godine moguće. Oni koji ne dođu nared ove godine, nek’ se strpe, jer ćemo u dvije godine sve obnoviti – poručio je Čehok.

Brigu o održavanju i opremanju dječjih igrališta vodi tvrtka Parkovi, na čiji se prijedlog 2016. godine krenulo s kompletnim izmjenama pojedinih lokacija igrališta, odnosno zamjenom postojećih istrošenih igrala. Od tada su se na području grada obnovila dječja igrališta na ukupno 18 lokacija, a ove su godine u tijeku rekonstrukcije na četiri lokacije, u smislu izvedbe cjelovitih rješenja, a zahvaljujući dodatnim sredstvima Grada Varaždina, uredit će se i igrališta na Matoševom i Gupčevom trgu te u Širokim ledinama.

a.kučić/sjever.hr 04.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.