Now Reading:
Gradonačelnik Jakšić: “Za novu školsku godinu osigurali smo besplatne radne bilježnice za sve osnovne škole s područja grada Koprivnice kojima smo osnivač”
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Jakšić: “Za novu školsku godinu osigurali smo besplatne radne bilježnice za sve osnovne škole s područja grada Koprivnice kojima smo osnivač”

jaksic

Financiranje školskih udžbenika, radnih bilježnica i ostalog pribora, bile su teme današnje konferencije za medije koju je sazvao koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

„ Izuzetno mi je drago da je država konačno shvatila da je osnovno obrazovanje obvezno. Po najavama koje smo dobili od Ministarstva, od ove jeseni, nove školske godine, kreću paketi besplatnih udžbenika za sve učenice i učenike osnovnih škola. S obzirom da smo mi kao Grad Koprivnica do sada bili jedni od rijetkih gradova, općina, županija koji je imao bilo kakav model poticanja subvencioniranja osnovnoškolskih udžbenika , jednostavno smo nakon ovih vijesti odlučili da od nove školske godine Grad Koprivnica financira besplatne radne bilježnice za sve učenice i učenike s područja grada Koprivnice“, najavio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na dosadašnja planirana proračunska sredstva za 2019. godinu u iznosu od 391.000,00 kuna, rebalansom proračuna osigurati će se dodatna financijska sredstva u iznosu od 266.000,00 kuna, što će u konačnici iznositi ukupnih 657.000,00 kuna, kako bi se svim osnovnim školama osigurale besplatne radne bilježnice kojima je Grad Koprivnica osnivač.

Grad Koprivnica će i ove godine u suradnji sa sponzorima osigurati besplatne bilježnice također za sve učenike, za što su u Proračunu planirana sredstva u iznosu od 100.000,00 kuna.

Iz državnog proračuna se osiguravaju kompletni udžbenici za redovne predmete za sve razrede, odnosno učenike koji pohađaju osnovnu školu  kojima je Grad Koprivnica osnivač.

U 2018. godini za školsku godinu 2018./2019., za ostvarivanje prava na (su)financiranje troškova nabave udžbenika ili/i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Koprivnice u školskoj godini 2018./2019. pristiglo je ukupno 519 zahtjeva za 784 učenika. Pravo na (su)financiranje troškova nabave udžbenika ili/i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava ukupno je ostvarilo 772 učenika s prebivalištem na području Grada za što je iz Proračuna Grada Koprivnice izdvojeno 383.290,37 kuna, a sredstva su doznačena podnositelju zahtjeva roditelju (skrbniku).

Uz gradonačelnika Jakšića, konferenciji za medije prisustvovale su zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 04.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.