Now Reading:
TEMPERATURE SVE BLIŽE 30 STUPNJEVA: Pravo ljeto napokon stiže, ali moguća je i kiša
Full Article 2 minutes read

TEMPERATURE SVE BLIŽE 30 STUPNJEVA: Pravo ljeto napokon stiže, ali moguća je i kiša

ljeto

Još početkom tjedna očekuje nas nestabilno vrijeme, ali bliže nam se prvi ljetni dani s temperaturama blizu 30 stupnjeva. No, rast temperature u kombinaciji s velikom vlagom u zraku negativno će djelovati na raspoloženje meteoropata, a kroničnim će bolesnicima pojačati tegobe.

Prema prognozi DHMZ-a danas nas očekuje djelomice sunčano te i dalje nestabilno. Uglavnom na kopnu može pasti malo kiše, a poslijepodne i poneki pljusak praćen grmljavinom, osobito u Slavoniji. Prema kraju dana pljuskova može biti i na krajnjem jugu. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar na kopnu većinom slab, popodne do umjeren sjeverni. Ujutro na Jadranu slaba do umjerena bura, popodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 11 do 15, na Jadranu između 15 i 19. Najviša dnevna između 22 i 27 °C.

Sutra će na kopnu biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice i s pljuskovima praćenim grmljavinom. Na Jadranu sunčanije, a na krajnjem jugu uz više oblaka moguć je poneki pljusak. Vjetar većinom slab, na Jadranu mjestimice umjereno jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura većinom između 13 i 18, a najviša dnevna od 23 do 27 °C.

s.kalajdžija/sjever.hr/DHMZ 03.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.