Now Reading:
Nove kamere vrebaju na prebrze vozače širom Zagorja. Donosimo lokacije gdje će se mjeriti brzina vožnje…..
Full Article 2 minutes read

Nove kamere vrebaju na prebrze vozače širom Zagorja. Donosimo lokacije gdje će se mjeriti brzina vožnje…..

policija kamere

U Krapinsko-zagorskoj županiji uskoro kreće “lov” na prebrze vozače a u tome će pomoći nove kamere za nadzor brzine. Sudeći prema objavama građana na facebook stranici “Policija zaustavlja – Krapinsko zagorska županija” kamere su postavljene, odnosno kučišta, na pet lokacija.

Riječ je o lokacijama u Bedekovčini, zatim kod škole u Donjoj Stubici, Velikom Trgovišću na ravnici, u Zaboku kod Auto Klasika te u Zlataru poslije benzinske postaje kod autopraonice. Kučišta će se postaviti na još nekoliko lokacija. Biti će dvostruko više kučišta nego kamera koje će se periodički mijenjati po lokacijama tako da građano neće znati kada će uređaji i gdje snimati njihovu prebrzu vožnju.

Postavljanje kučišta i nabavka kamera u Zagorju dio je isporuke 75 fiksnih uređaja za mjerenje brzine i očitavanje registarskih pločica, 150 kućišta za uređaje za mjerenje brzine, 50 stacionarnih uređaja za mjerenje brzine na tronošcu te 100 ručnih uređaja za mjerenje brzine koji će Ministarstvu biti isporučeni u tri godine na području cijele Hrvatske.

Iako su fiksni/stacionarni uređaji za mjerenje brzine nabavljeni prvenstveno s ciljem nadzora brzine kretanja vozila, uz prekršaje ograničenja brzine moći će se koristiti za sankcioniranje i nekih drugih prekršaja (korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnog pojasa i dr.).

s.kalajdžija/sjever.hr 21.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.