Now Reading:
Ministar potvrdio – nastavlja se funkcionalno spajanje bolnica na sjeveru Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Ministar potvrdio – nastavlja se funkcionalno spajanje bolnica na sjeveru Hrvatske

Prije par godina krenule su najave funkcionalnog spajanja bolnica gdje bi došlo i do spajanja pojedinih odjela varaždinske Opće bolnice te odjela u Županijskoj bolnici u Čakovcu. Ministar zdravstva, Milan Kujundžić, kazao je u ponedjeljak u Varaždinu, gdje je bio na svečanom puštanju u rad MR uređaja da će se takvo spajanje bolnica nastaviti. Konkretno to se odnosi i na bolnice u Varaždinu i Čakovcu.

„Uistinu na 15 kilometara udaljenosti, koliko je između bolnica u Varaždinu i Čakovcu, nema potrebe imati u obje bolnice iste odjele gdje je potrebita nadasve visokokvalitetna ekipa ljudi“, kazao je Kujundžić te dodao da će za dogovor o tome koje bi odjele trebalo razvijati u kojem gradu trebati neko vrijeme. Na pitanje kolike su uštede postignute dosadašnjim spajanjem 12 bolnica, Kujundžić je rekao da nema točne podatke.

„Ne mogu egzaktno govoriti o uštedama ovdje, gdje su tek počeci. Zadnju godinu dana određene uštede u milijuna jesu, ali koliko točno, ne mogu reći“, odgovorio je.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić dodao je da za spajanje varaždinske i čakovečke bolnice postoje dobra volja i napori s jedne i druge strane što se tiče bolnica.

„Vjerujem da ćemo funkcionalno povezivanje napraviti u onome što diktira ne politika nego medicina. Mogu vam to zorno prikazati na primjeru konkretno moje struke, ja sam neurokirurg i neurokirurgija je jedina u ovom dijelu Hrvatske i po tom pitanju smo regionalni centar i odavno se struka funkcionalno povezala i spojila“, kazao je Kudelić.

n.kalajdžija/sjever.hr 20.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.