Now Reading:
Je li Varaždin oduzeo Splitu naslov „najsportskijeg grada na svitu”?
Full Article 3 minutes read

Je li Varaždin oduzeo Splitu naslov „najsportskijeg grada na svitu”?

nk varaždin

U subotu su nogometaši Varaždina pobijedili Šibenik, izravnog suparnika za ulazak u Hrvatski telekom Prvu ligu. Par dana ranije, Branko Ivanković, jedan od najpoznatijih sportskih žitelja Varaždina, osvojio je iransko prvenstvo i ispisao povijest tamošnjeg nogometa. Tu je i Zlatko Dalić, izbornik koji je hrvatsku nogometnu reprezentaciju doveo do svjetskog srebra. Željko Krajan je krajem prošle godine Hrvatskoj donio još jedno veliko veselje, naslov pobjednika Davis cupa. Nikako ne smijemo zaboraviti ni dvojicu varaždinskih trenera koji su također uspješno vodili nacionalne sastave – jedan je Esad Garibović, pod čijim je vođenjem hrvatska muška karataška reprezentacija tri godine osvajala medalje na velikim natjecanjima, dok je drugi Alen Runac, izbornik hrvatske hrvačke reprezentacije.

Nije, stoga, čudno što se novinari tportala pitaju nije li Varaždin oduzeo Splitu naslov „Najsportskijeg grada na svitu”!

„Svi ti sportski uspjesi ljudi koji žive i potječu iz Varaždina, a moram ovdje dodati i Vladimira Canjugu koji je s juniorima rukometaša postao svjetski prvak, pokazatelj su duge sportske tradicije ovoga grada. Moje je mišljenje da je razlog tome što se nikad nismo oslanjali na nikakve lobije, već smo uvijek išli težim putem, probijali se znanjem i energijom, borili i tražili svoju afirmaciju. Najbolji primjer za to je upravo Zlatko Dalić, koji se afirmirao preko arapskih klubova. Sredinom 90-tih godina imali smo 13 klubova u prvoligaškim natjecanjima, u svim sportovima, iako nismo prevelika sredina. No, imamo infrastrukturu, djecu željnu sportskih izazova, a moram dodati da nam gravitiraju i djeca iz Međimurske županije, što je svakako dobra baza. Iako, malo me muči što nedostaju investicije iz grada i države”, izjavio je za tportal Branko Ivanković,

Cijeli članak pročitajte ovdje

a.kučić/www.sjever.hr 20.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.