Now Reading:
Disc golferi se za vikend u Varaždinu bore za titule prvaka Hrvatske
Full Article 3 minutes read

Disc golferi se za vikend u Varaždinu bore za titule prvaka Hrvatske

disc golf

Disc golferi i disc golferice iz cijele Hrvatske će se nadolazeći vikend 18. i 19. svibnja okupiti u Varaždinu kako bi se borili za titule Prvaka Hrvatske na 7. Prvenstvu Hrvatske u disc golfu.

Prvenstvo će se igrati na privremenom terenu uz trim stazu u Park šumi Jelačićki uz Dravu, a osim hrvatskih igrača i igračica, sudjelovat će i igrači iz Slovenije, Mađarske i Austrije, koji će igrati van konkurencije za titule Prvaka Hrvatske. Bit će to prvi put da se natjecanje održava takvom formatu, ali i prvi put da se održava u Varaždinu.

Prvenstvo organizira Hrvatski flying disc savez uz podršku Disc golf kluba Varaždin i Grada Varaždina.

Prvo Prvenstvo Hrvatske u disc golfu igralo se 2013. godine u Čakovcu, a nakon toga Prvenstva su se odvijala na Platku (2014. i 2018.), Svetom Martinu na Muri (2015. I 2017.) i u Martinuševcu (2016.).

Želja nam je da se ovo prestižno natjecanje za hrvatske disc golfere održava na čim više različitih lokacija u Hrvatskoj u svrhu popularizacije sporta, ali i poticanja razvoja sporta u različitim lokalnom sredinama. Ove godine odlučili smo kako će se Prvenstvo prvi put održati u Varaždinu koji je poznat i kao grad s najjačom disc golf scenom u Hrvatskoj, a kako bi ju još jače osnažili i potaknuli gradsku vlast da razmisli o ulaganju u prvi stalni disc golf teren u Varaždinu – kazala je Danica Pajtak, kao predstavnica HFDS-a i Disc golf kluba Varaždin.

Pajtak je inače i aktualna prvakinja Hrvatske u disc golfu, dok je u muškoj kategoriji aktualni prvak Tomislav Gorički iz Zagreba. Hoće li Pajtak i Gorički uspjeti obraniti naslove tek treba vidjeti, s obzirom na to kako ju obje kategorije konkurencija iz godine u godinu sve jača.

Prvenstvo Hrvatske u disc golfu u Varaždinu podržao je i Grad Varaždin, koji je preko gradske tvrtke Parkovi osigurao košnju privremenog disc golf terena koji će se koristiti za Prvenstvo.

www.sjever.hr 16.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.