Now Reading:
Ako vidite puno policije na terenu nemojte se čuditi brojne akcije su u tijeku
Full Article 2 minutes read

Ako vidite puno policije na terenu nemojte se čuditi brojne akcije su u tijeku

policija

U razdoblju od 13. do 19. svibnja policijske postaje će kroz redovnu službu pojačano provoditi nadzor teretnih automobila i autobusa, priopćeno je iz nekoliko policijskih upravaOva akcija usklađena je sa akcijama Europske unije za 2019. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Operativnu akciju „Nadzor teretnih automobila i autobusa“ provest će sve policijske postaje, uključujući i graničnu policiju na graničnim prijelazima.

Još danas na području Policijske uprave zagrebačke provest će se Akcija nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala.

“Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke.

Policijska uprava koprivničko-križevačka do 7 sati u ponedjeljak, 13. svibnja, provoditi pojačani nadzor prometa.

“Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, poštivanju prednosti prolaska, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzoru pravilnog korištenja mobitela, nadzoru mladih vozača te nadzoru recidivista i vozača mopeda i motocikala”, poručili su.

www.sjever.hr 12.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.