Now Reading:
Ovo je budućnost sjevera Hrvatske
Full Article 3 minutes read

Ovo je budućnost sjevera Hrvatske

weblica

Više od 250 IT stručnjaka okupilo se u Čakovcu, na petoj Weblici – tehnološkoj konferenciji namijenjenoj developerima, dizajnerima, stratezima, growth-hackerima, business developerima i svima ostalima koji pripadaju nekoj od brojnih profesija koje se susreću u IT industriji.

Pokretači stručnog okupljanja su Čakovčani Davor Tarandek, Nikica Tarandek Velimir Sanjković, čija je početna misija bila organizirati tradicionalno okupljanje stručnjaka i entuzijasta iz područja IT sektora i web tehnologija, da bi se nakon pet godina broj sudionika utrostručio, a Weblica postala najveće događanje takve vrste u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Na svečanosti otvorenja u zgradi Scheier stručnjacima su se obratili župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, a događaj nije propustio predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, i sam vlasnik informatičke tvrtke.

Danas je veliki dan za naš kraj, ali i za vašu struku. Čestitam trojcu koji je prepoznao projekt za koji je u početku trebalo mnogo hrabrosti, no kada imate uvjerenje da u maloj sredini možete učiniti velike stvari, nekoliko godina kasnije dogodi se da uspijete okupiti 250 stručnjaka iz sektora kojeg i mi u Međimurskoj županiji nastojimo jačati. To činimo kroz Tehnološko-inovacijski centar, „Školu mladih programera“ u suradnji s udrugom „Mladi informatičari Strahoninca“ te kroz informatički cluster koji razvijamo. Institucionalno i programski mnogo se ulaže u taj segment“, poručio je župan Posavec.

Gradonačelnik Stjepan Kovač pozdravio je 5. po redu izdanje Weblice te izjavio kako će ovakve ideje uvijek naići na interes u Čakovcu. „Tvrtke iz IT sektora ostvaraju visoke dohotke i plaće u njima su daleko iznad prosjeka“, naglasio je Kovač dodavši kako je prava rijetkost da se toliko IT stručnjaka nađe na mjestu koje nije virtualno.

Uz konferenciju odvijaju se i popratni događaji poput 24-satnog hackathona Hacklice i radionice o web tehnologijama pod nazivom Worklica.

s.kalajdžija/sjever.hr 12.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.