Now Reading:
Fotografija Miroslave Novak predstavljat će Međimurje na putujućoj izložbi po Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Fotografija Miroslave Novak predstavljat će Međimurje na putujućoj izložbi po Hrvatskoj

fotografija natjecaj mz

Hrvatska zajednica županija provela je foto natječaj „Volim svoju županiju“ te ljubitelje fotografije još jednom potaknula da kroz objektive svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive. U mjesec i pol dana, koliko su sudionici imali vremena predati svoje radove, prijavljeno je 3667 fotografija.

Stručni žiri predvodila je profesionalna fotografkinja Mare Milin, a radove su ocjenjivali i Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije te Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Žiri je odabrao 21 fotografiju za svaku hrvatsku županiju i Grad Zagreb, a one ulaze u postav putujuće izložbe „Volim svoju županiju“. Najviše glasova prikupila je fotografija „Noć na Vidovoj gori“ autora Božana Štambuka iz Splitsko-dalmatinske županije s osvojenih 38 bodova. Slijedi „Zjenica močvare“ Ivana Kapovića iz Dubrovačko-neretvanske županije s osvojenih 37 bodova te „Lege“ Mateja Snopeka iz Osječko-baranjske županije s osvojenih 36 bodova.

Poznata fotografkinja iz Pribislavca Miroslava Novak za fotografiju „Međimurski starinski kolač moje bake (štrukli)“ osvojila je 34 boda te dijeli šesto mjesto s još dvije fotografije. 

„Ponosna sam što je moja fotografija proglašena najboljom za našu županiju i što će ista biti u putujućoj izložbi po cijeloj Hrvatskoj. Lijepo je znati da je tvoj rad prepoznat između njih 3667 iz cijele Hrvatske. To je velika čast za mene, ali i za naše Međimurje. Željela sam prikazati naš tradicijski kolač i vrijedne međimurske ruke u kojima se vidi sav trud i rad,“ kazala je Miroslava.

Otvaranje prve izložbe četvrtog kruga foto natječaja „Volim svoju županiju“ održat će se 17. svibnja u Šibeniku, nakon čega kreće na putovanje po Hrvatskoj.

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr 09.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.