Now Reading:
Danas još kiša i hladno a onda stiže ljepše vrijeme
Full Article 2 minutes read

Danas još kiša i hladno a onda stiže ljepše vrijeme

kisa

Nakon hladne nedjelje, relativno hladno bit će i u ponedjeljak. Kako javlja HRT, ova dva dana najhladniji su dani svibnja.Prema sredini tjedna na kopnu barem djelomice i danju toplije. Ujutro po kotlinama gorskih krajeva, ali i ponegdje na sjeverozapadu može biti slabog mraza. U četvrtak novo naoblačenje s kišom uz porast jutarnje, te manji pad poslijepodnevne temperature zraka.

No, prije toga da vidimo što nam donosi prognoza za danas. Prema DHMZ-u očekuje nas pretežno oblačno mjestimice s kišom, u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana. U gorskim predjelima u noći i ujutro bit će i snijega. Poslijepodne postupno razvedravanje sa zapada. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim, u noći i ujutro i orkanskim udarima. Na jugu Dalmacije većinom jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, a na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna između 7 i 11 °C, u gorju niža, a na Jadranu 12 i 16 °C.

Sutra djelomice ili pretežno sunčano. Ujutro mjestimice u unutrašnjosti moguć slab mraz, uglavnom u gorju. Vjetar u Slavoniji, Baranji i Srijemu te na većem dijelu Jadrana povremeno umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 6, u gorskim predjelima od -2 do 1, a na Jadranu od 7 do 11 °C. Najviša dnevna uglavnom između 15 i 20 °C.

s.kalajdžija/sjever.hr/DHMZ 06.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.