Now Reading:
Nedjelja je idealna za ovu jednostavnu tortu od keksa, bez pečenja – gotova za 20 minuta!
Full Article 3 minutes read

Nedjelja je idealna za ovu jednostavnu tortu od keksa, bez pečenja – gotova za 20 minuta!

torta od keksa

Zahvaljujući našoj poznanici Sandri Gašparić, vrsnoj kuharici koja kao što kuha, jednako dobro radi kolače i torte, donosimo recept za slasticu koja će vam zaista „zasladiti” nedjelju. Recept smo pronašli na već dobro poznatom Sandrinom portalu ReciPeci, a evo što je ova simpatična Slavonka napisala o torti:

„U pravilu, ova brza torta se radi od redova keksa s komadićima čokolade koji se najprije namoče u mlijeko, a zatim premazuju kremom od slatkog vrhnja i sira, ili samo slatkog vrhnja. Budući nisam baš neki preveliki ljubitelj šlaga, odlučila sam u kremu umiješati kiselo vrhnje i sirni namaz pa je okus ustvari bio sličan cheesecake torti i bio je  f a n t a s t i č a n !!!”
E, sad, nije napisala kako bi ispalo kad bismo upotrijebili šlag, ali to, na kraju krajeva, možemo i sami isprobati. Neki drugi put – danas ćemo isprobati Sandrin recept:

POTREBNO:
• 600 g Choco cookies čajnog peciva s komadićima čokolade
• 500 ml slatkog vrhnja (šlaga)
• 3 mala sirna namaza
• 4 žlice kiselog vrhnja
• 100 g šećera u prahu
• 200 ml mlijeka

PRIPREMA:
1. Okrugli kalup promjera 22 cm obložite prozirnom folijom ako tortu namjeravate istresti nakon hlađenja. Ako radite u kalupu kojemu se otvaraju stranice, onda folija nije potrebna na dnu nego samo na stranicama radi lakšeg odvajanja.
2. Slatko vrhnje miksati sa šećerom u prahu kako bi se dobio čvrsti šlag. Tada dodati kiselo vrhnje i sirni namaz pa dobro sve sjediniti.
3. Svaki keks kod slaganja kratko umočiti u mlijeko i početi slagati u krug po stranici kalupa.  Znači slažemo redove keksa izvana prema unutra! Preko složenog reda keksa špatulicom nanijeti sloj kreme cca 1-2 cm debljine. Sada je na redu drugi krug keksa na isti način – umočiti u mlijeko i prisloniti uz kremu. Nanijeti drugi red kreme i tako dok se sve ne potroši. Sa malo kreme poravnati tortu od gore i staviti u hladnjak da se dobro stisne. Ostalu kremu sačuvati u zatvorenoj posudi jer će vam trebati za premazivanje torte kada se stisne.
4. Ohlađenu tortu osloboditi kalupa pa ju sa svih strana premazati ostatkom kreme. Od gore posipati struganom čokoladom i poslužiti.

www.sjever.hr/aktualno.hr 05.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.