Now Reading:
Na sjeveru Hrvatske moguć i olujni vjetar
Full Article 2 minutes read

Na sjeveru Hrvatske moguć i olujni vjetar

nevrijeme

Svibanj je počeo neobično niskim temperaturama i kišom, nakon Praznika rada, vremenske prilike počele su se rapidno pogoršavati. Meterolog HRT-a Zoran Vakula objavio je novu prognozu u kojoj najavljuje sutrašnje, ali i poslijepodne u ponedljak najhladijima u prvih deset dana svibnja.

“Kao rijetko kada, ponegdje možda čak i nikada u ovom dijelu godine. I jutra će mjestimice biti relativno hladna, najprije u gorju, a u utorak, nakon razvedravanja, i drugdje po unutrašnjosti, uz mogućnost slaba mraza pri tlu”, navodi Vakula.

Dodatno će osjećaju hladnoće pridonijeti i često umjeren do jak sjeverozapadni, sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Međimurju i Podravini gdjegod i na udare olujan vjetar.

Danas nas, prema prognozi DHMZ-a, očekuje kišovito, vjetrovito i hladnije. Obilnih oborina bit će na sjevernom Jadranu, u središnjim predjelima te u Gorskom kotaru i Lici gdje će uz pad temperature kiša prelaziti u snijeg. Vjetar umjeren do jak sjeverni, u Podravini i Međimurju na udare olujan. Na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura, u Dalmaciji umjereno jugo i jugozapadnjak u jačanju krajem dana. Temperatura zraka u središnjim i gorskim predjelima od 5 do 10, na sjevernom Jadranu i u Slavoniji od 10 do 15, a u Dalmaciji od 14 do 19 °C.

Sutra umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom u prvom dijelu dana, a potom razvedravanje sa zapada. U najvišem gorju u noći s nedjelje može biti snijega. Vjetar umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura. Jutranja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna uglavnom između 9 i 14 °C.

s.kajalajdžija/sjever.hr/Net.hr/DHMZ Foto arhiva 05.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.