Now Reading:
Za početak GFUK-a “Mila Show” Mile Elegović
Full Article 3 minutes read

Za početak GFUK-a “Mila Show” Mile Elegović

mila elegović

Od sutra traje 12. izdanje Glumačkog festivala u Krapini (GFUK) a sve počinje premijerom predstave „Mila Show” Mile Elegović. Riječ je o predstavi Produkcije Turner iz Zagreba odnosno cabaretu za kojeg je Elegović naglasila da se radi o show-koncertu.

-”Mila Show” je show-koncert sa pričom. Današnji izvođači shvaćaju da publici ne možemo stalno nuditi isto već moramo istraživati stvari. Znam koliko ljudi vole mjuzikle i vole žive izvedbe, vole da su glazbenici i plesači na sceni. Zato sam posegnula za svojim plesačicama koje sudjeluju u predstavi. Uzela sam i živi band. Cijelo vrijeme ćete kroz ovu predstavu moći čuti muziku – pojasnila je Elegović.

Nakon premijere idućeg dana Festival se u Krapini nastavlja predstavom „Pod hitno na hitnu” Ljubomira Kerekeša, u izvođenju varaždinskog Kerekesh Teatra. U petak, 4, svibnja, na rasporedu će biti predstava Renea Bitorajca „Ništa ljubav, samo sex” koju će izvesti Luda kuća iz Zagreba, a dan kasnije glumci zagrebačkog kazališta Trešnja izvest će predstavu „Carevo novo ruho” rađenu prema tekstu Hansa Christiana Andersena. I za kraj, u subotu, 11. svibnja, u Krapini će biti izvedena predstava Ivana Lea Lema „Cabaret preko veze” u izvođenju SK Kerempuh i kazališta Moruzgva iz Zagreba.

U sklopu manifestacije „GFUK i po Zagorju” bit će izvedeno osam predstava. Tako će u Mariji Gorici, Novom Marofu, Višnjici i Golubovcu publika moći pogledati komediju „Pokopaj me nježno”, u Zlatar Bistrici, Loboru, Tuhelju i Oroslavju predstavu „Samo preko njega mrtvog” Renea Bitorajca, u izvođenju Lude kuće i Vesele republike iz Zagreba, dok će u Vinici, Desiniću, Donjoj Voći i Maču biti igrana predstava Ladislave Prežigalo „Idi pa vidi” koju će izvoditi glumci Teatra na Trešnjevci i Adam scene.

Zagrebački Hit teatar će u Humu na Sutli, Klanjcu, Mihovljanu, Pregradi, Konjščini, u Mokricama, Svetom Iliji i Brdovcu izvoditi predstavu Ive Srnec „Metoda za brak”, a u Donjoj Stubici i Bedekovčini publiku će nasmijati kazalište Moruzgva i Ludens teatar iz Zagreba predstavom Ane M. Harmander „Brodolomke. Predstava „Krtice” koju potpisuje i u kojoj igra Jan Kerekeš bit će izvedena u Zaboku i Bistri, a u Stubičkim Toplicama i Dubravici publika će moći pogledati predstavu Ladislava Prežigala „Nikad nije prekasno” u izvođenju KU Gfuk iz Krapine. U Zlataru pak će nastupiti Mia Begović sa svojom predstavom „Sve što sam prešutjela”.

Inače, u 17 dana trajanja Festivala biti će ukupno 33 predstave.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.