Now Reading:
Temperatura danas možda i do 30 stupnjeva Celzijevih
Full Article 2 minutes read

Temperatura danas možda i do 30 stupnjeva Celzijevih

krapina

Danas i sutra očekuje nas toplo vrijeme ponajviše u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, gdje će temperatura zraka ponegdje biti i oko 30 °C. Blizu rekordnih travanjskih vrijednosti! No, već od subote ponovno niža, u većini krajeva oko prosječne ovog dijela godine.

Prema prognozi DHMZ-a u četvrtak će prevladavati sunčano, na sjevernom Jadranu i u gorju povremeno uz više oblaka, no zadržat će se uglavnom suho. Ujutro mjestimice magla, češće u Posavini. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, a na Jadranu umjereno, na otvorenom moru i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, u Dalmaciji i viša. Najviša dnevna uglavnom od 21 do 26, a u Slavoniji, Baranji i Srijemu ponegdje i do 28 °C.

Sutra djelomice ili pretežito sunčano. Navečer u zapadnim predjelima i na sjevernom dijelu Jadrana jače naoblačenje mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u noći na subotu i drugdje. Puhat će većinom umjeren južni i jugozapadni vjetar, a na moru umjereno do jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu od 14 do 18, a najviša dnevna uglavnom između 24 i 28 °C, u gorju i na sjevernom Jadranu malo niža.

s.kalajdžija/sjever.hr/DHMZ

Input your search keywords and press Enter.