Now Reading:
Mali sportaši okupirali varaždinski Kapucinski trg – počela ovogodišnja Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih
Full Article 2 minutes read

Mali sportaši okupirali varaždinski Kapucinski trg – počela ovogodišnja Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih

sport mladi

Na varaždinskom se Kapucinskom trgu odvija ovogodišnje izdanje velikog sportsko-edukativnog događanja, Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih. Trgom su zavladali sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje, a na igrama sudjeluje više od tisuću mališana.

Podsjetimo, Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine sigre rušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

Pozdravivši male sportaše, njihove učitelje i organizatore igara, predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća, Damir Habijan, istaknuo je kako mu je iznimno drago što 23. izdanje sportskih susreta mladih počinje u Varaždinu.
– Ovo je odličan, pozitivan primjer na koji način se promovira sport. Aktivan način života puno je bolji i kvalitetniji od onoga što danas možda prevladava kod mladih, a to je sjedenje uz računala. Želim vam svima mnogo uspjeha, a želja mi je i da Varaždin ima svog predstavnika na natjecanju u Savudriji i kasnije u Splitu. Zabavite se, držite se fer playa i ne zaboravite da nije uvijek najvažnije pobijediti – najvažnije je da se i dalje bavite sportom – poručio je Habijan djeci koja su nestrpljivo čekala početak sportskih nadmetanja.

Program je počeo paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapaliti predstavnici Grada Varaždina i Plazma Sportskih Igara mladih te maskota igara lav Viktor.

Pobjednici današnjih sportskih nadmetanja plasirat će se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage s djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

Sportska će nadmetanja potrajati do 13 sati, nakon čega će biti objavljeni rezultati.

a.kučić/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.