Želite li si zasladiti nedjelju ili bilo koji drugi dan odličnim desertom, vjerujemo da već znate da ćete dobar recept pronaći upravo na našem portalu jer mi znamo od koga „posuditi” najbolje recepte.
Često zavirujemo na stranicu Reci Peci Sandre Gašparić i nikada ne ostanemo razočarani, a ovoga puta prenosimo vam recept za Fini kolač s jabukama, bademima i puding kremom
Kako sama Sandra naglašava, kolač je fantastična kombinacija neobičnog biskvita sa jabukama po kojemu se rasprostire osvježavajuća krema od pudinga s dodatkom milerama. Jednostavno, fino i jako efektnog izgleda jer se krema nanosi preko biskvita u obliku mreže. Dodatni hruskavi kick ovom kolaču daju listići badema.
POTREBNO:
Za biskvit:
2 jaja
100 g šećera
prstohvat soli
100 ml mlijeka
50 ml ulja
220 g brašna
2 žličice praška za pecivo
300 g jabuka
Za kremu:
1 puding od vanilije
6 žlica šećera
300 ml mlijeka
4 žlice milerama
I još:
60 g badema u listićima
3 žlice šećera
1 žličica cimeta
PRIPREMA:
Prije svega jabuke oguliti i naribati. Posipati ih šećerom i cimetom pa promiješati Ako su jabuke kiselije, slobodno dodajte malo više šećera.
Za biskvit odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke umiksati u čvrsti snijeg. Žumanjke miksati sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati ulje, mlijeko i ostale suhe sastojke. Na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka i naribane jabuke.
Biskvitnu smjesu rasporediti u lim za pečenje koji prethodno treba ili nauljiti i pobrašniti ili obložiti papirom za pečenje. Posipati preko svega ravnomjerno listiće badema.
Za kremu skuhati puding sa predviđenom količinom šećera i mlijeka. Odmah u vrući puding dodati mileram pa promiješati. Hladiti kremu uz miješanje dok se ne ohladi na sobnu temperaturu i dok se krema malo ne zgusne.
Prohlađenu kremu staviti u plastičnu vrećicu ili špricu za ukrašavanje pa nanijeti preko biskvitne smjese i badema u debljim linijama unakrsno kao mrežu.
Ovako složen kolač peći u pećnici na 180*C oko 40 minuta.
Pečeni kolač malo prohladiti i posipati šećerom u prahu pa narezati na komade i poslužiti.
screenshot: recipeci.com