Počela je sezona domaćih jagoda pa stoga iskoristite priliku i napravite slasticu koju nazivaju i “fantazijom u čaši”. Nije potrebno mnogo sastojaka, nećete potrošiti ni puno vremena, a rezultat će biti savršen.
Najbolje da sami provjerite kako jednostavan recept može rezultirati vrhunskim desertom!
Sastojci za dvije osobe:
125 grama sira mascarpone 150 grama jagoda 4 tvrda keksa 1 limun 1 žlica kristalnog šećera 2 žlice šećera u prahu 1 žlica maslaca
Priprema:
U loncu zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu žlicu limunovog soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno tri do četiri minute.
Zdrobite kekse u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim maslacem.
Rasporedite dobivenu smjesu na dvije čaše, i utisnite je na dno.
Nježno izmiješajte sir mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu.
Preko keksa stavite sirnu kremu, a preko kreme umak od jagoda.
izvor: zadovoljna.hr