Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Lifestyle

Ove nedjelje napravite finu i ukusnu prhku pitu od borovnica – evo vam recepta

Autor: Ivana Belošević
Ove nedjelje napravite finu i ukusnu prhku pitu od borovnica – evo vam recepta

Ove nedjelje za vas donosimo finu i ukusnu prhku jogurt pitu od borovnica. Uživajte u pripremi i naravno gotovoj piti.

Tijesto

400 gbezglutenskog brašna

1prašak za pecivo

200 gmaslaca

2 žlicekiselog vrhnja

3žumanjka

100 gšećera

1vanilin šećer

ribana korica limuna

Nadjev

3bjelanjka

5 žlicabrašna

100 gšećera

1vanilin šećer

400 mljogurta

180 gkiselog vrhnja

300 gborovnica

Priprema

Zamijesite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i podijelite ga na dva dijela. Manji dio tijesta zamotajte u plastičnu foliju i spremite u zamrzivač, a veći dio tijesta stavite u hladnjak na barem pola sata.

Napravite nadjev

Istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Jogurt i kiselo vrhnje izmiksajte sa šećerima pa dodajte brašno i lagano špatulom umiješajte bjelanjke.

Stavite u kalup

Veći dio tijesta razvaljajte i stavite u kalup. Na njega rasporedite nadjev te po njemu pobacajte borovnice i utisnite ih. Gornji dio tijesta naribajte na nadjev.

Ispecite

Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, otprilike 40 minuta. Pečen kolač ostavite da se ohladi te ga po želji pospite šećerom u prahu.

FOTO: Screenshot

sjever.hr/recepti.index.hr 18.02.2024.

Podijeli članak:

Izdvojeno

Najnovije

notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?