Ove nedjelje za vas donosimo finu i ukusnu prhku jogurt pitu od borovnica. Uživajte u pripremi i naravno gotovoj piti.
Tijesto
400 gbezglutenskog brašna
1prašak za pecivo
200 gmaslaca
2 žlicekiselog vrhnja
3žumanjka
100 gšećera
1vanilin šećer
ribana korica limuna
Nadjev
3bjelanjka
5 žlicabrašna
100 gšećera
1vanilin šećer
400 mljogurta
180 gkiselog vrhnja
300 gborovnica
Priprema
Zamijesite tijesto
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i podijelite ga na dva dijela. Manji dio tijesta zamotajte u plastičnu foliju i spremite u zamrzivač, a veći dio tijesta stavite u hladnjak na barem pola sata.
Napravite nadjev
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Jogurt i kiselo vrhnje izmiksajte sa šećerima pa dodajte brašno i lagano špatulom umiješajte bjelanjke.
Stavite u kalup
Veći dio tijesta razvaljajte i stavite u kalup. Na njega rasporedite nadjev te po njemu pobacajte borovnice i utisnite ih. Gornji dio tijesta naribajte na nadjev.
Ispecite
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, otprilike 40 minuta. Pečen kolač ostavite da se ohladi te ga po želji pospite šećerom u prahu.
FOTO: Screenshot
sjever.hr/recepti.index.hr 18.02.2024.