Uz pomoć recepta poznate blogerice Sandre Gašparić, objavljenog na njezinom portalu ReciPeci, imate priliku naučiti napraviti biskvitni kolač u koji idu doista jednostavne namirnice koje, ako već nemate kod kuće, možete nabaviti u svakoj trgovini.
POTREBNO:
- 3 jaja
- 180 g glatkog brašna
- 150 g šećera
- 1 jogurt (čaša od 180g)
- 250 g maslaca
- 1 prašak za pecivo
- 3 vanilin šećera
- prstohvat soli
- 4 jabuke srednje veličine
- za posipanje - 4 žlice šećera
PRIPREMA:
1. 200 g maslaca otopiti na sobnoj temperaturi pa ga miksati sa šećerom i vanilin šećerom nekoliko minuta. Dodati prstohvat soli, a potom dodavati jedno po jedno jaje i svaki put promiksati dobivenu masu. Dodavati tada naizmjence jogurt i brašno s praškom za pecivom dok se sve ne potroši. Na kraju u dobivenu biskvitnu masu umiješati jabuke koje ste prethodno ogulili i narezali na tanke režnjiće.
2. Dobivenu bisvitnu smjesu izručiti u lim za pečenje koji ste prethodno namazali debljim slojem preostalog maslaca. Poravnati površinu kolača žlicom, pa ga obilno posipati šećerom. Peći u pećnici na 180º oko 50 min. Kolač bi nakon pečenja trebao na vrhu dobiti zlaćanu hrskavu koricu. Ukoliko želite, možete ovaj jogurt kolač s jabukama ispeći u okruglom kalupu za torte, promjera 24 cm.
3. Poslužiti rezano na komade željene veličine.