Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Lifestyle

Jogurt pita s prhkim tijestom: Isprobajte ovaj recept!

Autor: sjeverhr
Jogurt pita s prhkim tijestom: Isprobajte ovaj recept!

Jogurt pita jedan je od onih tradicionalnih kolača koji se sigurno nalazi u bilježnicama baka i mama prenosi recipeci.com. Ovaj klasik domaće slastičarske tradicije često se svrstava među omiljene pite od prhkog tijesta, a evo kako je i pripremiti.

Sastojci

Tijesto

350 g brašna

140 g šećera

Prstohvat soli

1 vanilin šećer

4 žumanjka

1 vrećica praška za pecivo

1 žlica kiselog vrhnja

180 g margarina ili maslaca

Nadjev (za jogurte i vrhnje koriste se pakiranja od 180 g)

250 g šećera

2 čvrsta jogurta

2 tekuća jogurta

2 kisela vrhnja

1 vanilin šećer

5 žlica oštrog brašna

4 bjelanjka

Priprema

Pomiješajte brašno sa šećerom, praškom za pecivo, soli i vanilin šećerom. Dodajte žumanjke, kiselo vrhnje i margarin narezan na komadiće. Rukama mijesite dok ne dobijete sitne mrvice, a zatim gnječenjem oblikujte glatko tijesto. Tijesto podijelite na dva dijela – jedan stavite u hladnjak, a drugi u zamrzivač. Jogurte i vrhnje izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno i na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Tijesto iz hladnjaka razvaljajte i stavite na dno namašćenog i pobrašnjenog lima. Prelijte pripremljeni nadjev, a zatim naribajte zamrznuti dio tijesta preko nadjeva. Pitu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 ºC oko 35 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu i uživajte u ovoj slatkoj deliciji, toploj ili ohlađenoj.

Dobar tek!

FOTO: printscreen YouTube Natašine Slastice

Podijeli članak:

Povezani članci

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?