Dunavski valovi su puno više od običnog deserta. S ovim ćete receptom zadiviti ukućane i goste, a pronašli smo ga na Coolinarika.
Sastojci
Tijesto
6 jaja
250 g maslaca
250 g šećera
1 Dolcela vanilin šećer
100 ml mlijeka
160 g Podravka glatkog brašna
160 g Podravka oštrog brašna
1 Dolcela prašak za pecivo
2 žlice kakaa u prahu
prstohvat Vegeta Maestro mljevenog cimeta
3 žlice mlijeka
500 g ocijeđenih višanja iz Podravka kompota light ili 500 g svježih višanja bez koštica
Krema
750 ml mlijeka
2 vrećice Dolcela pudinga od vanilije
2 Dolcela vanilin šećera
100 g šećera
200 g maslaca
2 žlice šećera u prahu
Glazura
200 g čokolade za kuhanje
8 žlica mlijeka
60 g maslaca
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Pjenasto izmiješajte omekšali maslac, šećer i vanilin šećer, a potom dodajte žumanjke i mlijeko te dobro izmiješajte.
Brašna pomiješajte s praškom za pecivo i postupno dodajte smjesi. Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pripremite dublji kalup (35×22 cm) namazan maslacem i posut brašnom. Dvije trećine tijesta ulijte u kalup i poravnajte. U ostatak tijesta umiješajte kakao, cimet i mlijeko te prelijte svijetlu smjesu. Dodajte višnje i lagano ih utisnite u smjesu. Pecite oko 40 minuta.
Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Prašak za puding pomiješajte s malo mlijeka, šećerom i vanilin šećerom. Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni puding i kuhajte dok se zgusne. Ohladite uz foliju na površini.
Omekšali maslac razradite sa šećerom u prahu i postupno dodajte ohlađeni puding. Premažite ohlađeni biskvit.
Za glazuru, otopite maslac, dodajte narezanu čokoladu i mlijeko te miješajte dok se ne sjedini. Ostavite da se ohladi i prelijte preko kreme.
Kolač prije posluživanja dobro ohladite i narežite na kocke ili rombove.
FOTO: printscreen YouTube ReciPeci