Kolač trostruki užitak sastoji se od biskvita s orasima, dvije kreme čokoladne i vanilije, spojene petit keksom, a sve je prekriveno čokoladnom glazurom, a recept prenosimo od recipeci.com.
POTREBNO:
Za biskvit: 6 bjelanjaka, 150 g šećera, 30 g brašna, 250 g mljevenih oraha, 1 prašak za pecivo
Za kremu: 6 žumanjaka, 700 ml mlijeka, 2 pudinga od vanilije, 100 g običnog kristal šećera, 100 g šećera u prahu, 250 g maslaca ili margarina, 100 g čokolade za kuhanje
I još: manje pakiranje Petit beurre keksa, 100 g čokolade za kuhanje + 3 žlice ulja (za glazuru)
PRIPREMA:
Za biskvit miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti snijeg, tada dodati postepeno šećer, brašno sa praškom za pecivo i na kraju orahe. Masu izliti u lim na papir za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici 25-30 min na 180oC. Pečeni biskvit izvaditi iz lima, maknuti papir za pečenje i ohladiti. Za kremu miksati žumanjke sa kristal šećerom, dodati prašak za puding i 200 ml mlijeka od količine predviđene u receptu. Zakuhati tu smjesu u ostatak kipućeg mlijeka uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne. U ohlađeno umiješati margarin koji ste prethodno izradili mikserom sa šećerom u prahu. Zgotovljenu kremu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dio umiješati otopljenu čokoladu.
IZRADA:
Biskvit premazati žutom kremom, složiti preko nje kekse namočene u mlijeko s rumom (po želji), premazati smeđom kremom pa kada se dobro rashladi, cijeli kolač po želji premazati (ili prekapati) čokoladnom glazurom ili naribanom čokoladom.