Brza baklava osvaja ljubitelje slastica jednostavnom pripremom. Za razliku od klasične verzije, ova se poslastica priprema u rekordnom roku zahvaljujući kupovnim korama za savijače i genijalnoj metodi rezanja cijelog valjka kora u male zalogaje prenosi recipeci.com. Još jedna posebnost krije se u načinu pečenja – svaka baklavica peče se zasebno u kalupu za muffine, što jamči savršeno ujednačenu veličinu i hrskavost, bez dodatnog rezanja. Idealna slastica kada želite nešto slatko, brzo i efektno!
POTREBNO: 1 pakiranje tankih kora za savijače (oko 400g), 150 g maslaca, 200 g šećera, 300 ml vode, polovica limuna, 100 g neslanih oljuštenih pistacija
PRIPREMA:
Najprije staviti kuhati šećerni sirup. U posudicu staviti šećer, vodu i limun narezan na tanke ploške pa polako zagrijavati. Nakon što zavrije, kuhati 20 minuta na laganoj vatri. Nakon toga staviti na stranu da se sirup hladi.
Pistacije usitniti. Maslac izrezati na 12 jednakih komadića.
Pakiranje tankih kora koje obično budu namotane u rol pakiranju izvaditi iz omota i tako smotane narezati na 12 istih komada. Rasporediti tako izrezane kore u kalup za muffine. Na svaki komad kore, staviti komadić maslaca. Peći u pećnici zagrijanoj na 180*C 35-40 minuta.
Vruću pečenu baklavu polako zaliti prohlađenim šećernim sirupom i gore posipati sa žlicom sjeckanih pistacija.
I to je to. Možete odmah uživati u svojim muffin baklava zalogajima.
Foto: screenshot YouTube Reci Peci