Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Međimurje

Unapređenje školskih prostora: Grad Čakovec postavlja 102 nova ormarića u četiri osnovne škole

Autor: sjeverhr
Unapređenje školskih prostora: Grad Čakovec postavlja 102 nova ormarića u četiri osnovne škole

Grad Čakovec nastavlja s ulaganjem u obrazovne ustanove, s ciljem pružanja najkvalitetnijih uvjeta za rad i učenje učenicima i zaposlenicima. U posljednjim danima, u četiri osnovne škole u Čakovcu ugrađeni su novi garderobni ormarići.

U II. osnovnoj školi postavljeno je 33 ormarića s ukupno 198 pretinaca, dok je III. osnovnoj školi dodano 24 ormarića s 144 pretinca. Osnovna škola Ivanovec dobila je 16 ormarića sa 96 pretinaca, a Osnovna škola Kuršanec 29 ormarića sa 174 pretinca.

Ova investicija, koja iznosi više od 23.000 eura, u cijelosti je financirana iz proračunskih sredstava Grada Čakovca.

Gradonačelnica Ljerka Cividini naglasila je važnost kontinuiranog unapređenja materijalnih i tehničkih uvjeta u školama.

-Naš cilj je stvoriti kvalitetan i ugodan prostor za rad i učenje, kako za učenike, tako i za djelatnike. Smatramo da korištenje ormarića pomaže učenicima razviti osjećaj odgovornosti i čuvanja vlastite, ali i školske imovine - istaknula je gardonačelnica.

Uz nove ormariće, Grad Čakovec ulaže i u novu stolariju, podove, kuhinjsku opremu i druga poboljšanja, čime se škole čine ugodnijim i privlačnijim prostorima za učenje i rad. Ova ulaganja također doprinose smanjenju potrošnje energije, očuvanju okoliša i povećanju sigurnosti svih korisnika škola. Ovi radovi predstavljaju samo dio šireg plana za modernizaciju i obnovu školskih objekata, koji će zasigurno unaprijediti uvjete za odvijanje nastavnog procesa.

Podijeli članak:

Povezani članci

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?