Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

U sklopu vrtića u Velikom Trgovišću dograđuje se dječje igralište, vrijedno preko 78 tisuća eura

Autor: Ema Rukav
U sklopu vrtića u Velikom Trgovišću dograđuje se dječje igralište, vrijedno preko 78 tisuća eura

Općina Veliko Trgovišće nastavlja s projektom uređenja dječjeg igrališta, koje će pružiti sigurno i moderno mjesto za igru najmlađim stanovnicima. Ovaj projekt, pod nazivom "Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića", prijavljen je na natječaj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a cilj programa je provođenje poticajne demografske i obiteljske politike te doprinos sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 78.218 eura, od čega je Općina na natječaju Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade ostvarila bespovratna sredstva u iznosu od 29.880 eura. Radovi su već započeli, postolje igrališta je postavljeno, a trenutno se čekaju nove sprave koje će obogatiti sadržaj ovog prostora.

Načelnik Robert Greblički istaknuo je važnost ovog projekta, naglašavajući da će uz gradnju novog vrtića, s ovim uređenjem biti zaokružena jedna cjelina.

-Uređivanje dječjeg igrališta u sklopu vrtića omogućit će našim najmlađima sigurno i zabavno mjesto za igru. Igralište će biti smješteno na drugoj parceli, ali s novim vrtićem činit će zaokruženu cjelinu. Iako su vrtić i igralište odvojeni projekti, povezanog su koncepta – istaknuo je načelnik Greblički.

Nastavak uređenja dječjeg igrališta dio je općinskih napora da se unaprijedi infrastruktura i osigura što kvalitetnije uvjete za djecu, čime se doprinosi razvoju zajednice i podržava demografski rast.

 

 

Podijeli članak:

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?