Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

HDZ Trnovec Bartolovečki: "Zadovoljni smo pokretanjem projekta aglomeracije za naselja Štefanec, Šemovec i Zamlaka"

Autor: sjeverhr
HDZ Trnovec Bartolovečki: "Zadovoljni smo pokretanjem projekta aglomeracije za naselja Štefanec, Šemovec i Zamlaka"

Nakon što je u četvrtak Općinsko vijeće Općine Trnovec Bartolovečki održalo sjednicu na kojoj je, između ostalog, pokrenut projekt aglomeracije za naselja Štefanec, Šemovec i Zamlaka, o svemu su se priopćenjem obratio općinski HDZ. Priopćenje, koje potpisuje predsjednik Općinske organizacije HDZ-a, Tin Jurak, prenosimo u cijelosti:

"HDZ Općine Trnovec Bartolovečki kroz svoj je program obećao mještanima naselja Štefanec, Šemovec i Zamlaka u Općini Trnovec Bartolovečki pokretanje projekta aglomeracije i to je sada ostvareno. Naime, odlukom Općinskog vijeća, na posljednjoj sjednici održanoj u četvrtak, osiguran je iznos od gotovo 40 tisuća eura za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekt pod nazivom "Odvodnja naselja Štefanec, Šemovec i Zamlaka u Općini Trnovec Bartolovečki".

Osiguranje sredstava za izradu projektne dokumentacije početak je realizacije tog višemilijunskog projekta za što će se sredstva osigurati na nacionalnoj razini, odnosno preko Hrvatskih voda. Riječ je o kvalitetnoj suradnji, preko općinske i županijske vlasti, do nacionalne razine, a cilj je svim mještanima osigurati uvjete za kvalitetan život. Radi se o izuzetno važnom projektu koji će mještanima tog dijela općine osigurati jednake uvjete i standarde života u tom segmentu, kao u ostatku općine.

Image

Važnost projekta na sjednici je naglasio predsjednik Kluba HDZ-a u Općinskom vijeću Ivan Sušec.

- Ovo je važan projekt za našu općinu, posebice za naše mještane tog dijela općine. Klub HDZ-a više je puta tražio da se pokrene projekt i naši zahtjevi su bili saslušani, upravo zahvaljujući dobroj suradnji sa Općinom, Županijom te Hrvatskim vodama. Mi smo svi tu da radimo na dobrobiti naših građana, a mislim da to naši građani i prepoznaju - rekao je Sušec.

Predsjednik HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki, Tin Jurak, također je pohvalio suradnju, ne samom na tom, već i na drugim projektima.

- Možemo reći da osiguranjem iznosa za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za aglomeraciju i službeno počinje projekt. Radi se o još jednom velikom projektu za Općinu Trnovec Bartolovečki. Nemojmo ni zaboraviti projekt izgradnje i opremanja dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom kojeg je HDZ objeručke prihvatio. Svi ti projekti samo su dokaz da radimo na dobrobiti naših mještana, a sve u cilju osiguravanja uvjeta života za jedan kvalitetan, dostojan život - rekao je Jurak te ujedno zahvalio i Hrvatskim vodama koje će osigurati sredstva za realizaciju projekta.

Dodajmo kako je, prije same potvrde prihvaćanja osiguravanja sredstava za izradu projektne dokumentacije za aglomeraciju, prihvaćen i rebalans Proračuna te su na taj način u Općinskom proračunu osigurana sredstva za izradu dokumentacije, odnosno za pokretanje projekta."

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?