Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Ove subote pridružite se edukativnim šetnjama i kestenijadi na Grebengradu

Autor: sjeverhr
Ove subote pridružite se edukativnim šetnjama i kestenijadi na Grebengradu

Ove subote, 19. listopada, na Grebengradu možete provesti lijepi dan u prirodi, stoga iz Turističke zajednica Grada Novog Marofa pozivaju da se pridružite događanjima koja organiziraju.

Od 11 sati na samoj utvrdi moći ćete čuti Priče iz davnine s kostimiranim vodičima koji će vam prezentirati kostime i oružje iz raznih razdoblja života jedne od najvećih utvrda Sjeverozapadne Hrvatske koja se prvi put spominje 1209. godine.

U 13 sati možete saznati sve o kestenu kroz edukativnu šetnju „Kesten, žir, bukvica - cijela šuma je jestiva” koju će voditi prof. Ivana Žmegač, a okupljanje za zainteresirane bit će kod izvora ispod planinarske kuće.

Ovi su programi u organizaciji Turističke zajednice Grada Novog Marofa, dok predah, dobru gastro ponudu i kestene, od 12 sati potražite u nedavno otvorenom ugostiteljskom objektu u Planinarskoj kući Grebengrad gdje Planinarsko društvo Grebengrad i Udruga SJP PU Varaždinske „Roda” i ove godine organiziraju Kestenijadu.

Planinarska kuća Grebengrad odnedavno je ponovno otvorena te vikendom možete ovdje odmoriti uz hranu i piće. Na Grebengrad možete doći i iz pravca Čeva, planinarskom stazom Čevo - Grebengrad dužine 7,8 km i uživati u lijepoj šetnji.

Image

Podijeli članak:

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?