Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Počeo oktanski spektakl u Kumrovcu: 13. Motul Rally koji privlači sve više posjetitelja, zagorskim cestama 'juri' čak 98 posada

Autor: Ivana Belošević
Počeo oktanski spektakl u Kumrovcu: 13. Motul Rally koji privlači sve više posjetitelja, zagorskim cestama 'juri' čak 98 posada

Počeo je pravi oktanski spektakl. Kod Muzeja “Staro Selo“ Kumrovec održan je ceremonijalni start ovogodišnjeg, 13. Motul Rallyja Kumrovec, koji se vozi cestama kroz Tuhelj, Kumrovec, Zagorska Sela i Desinić.

Riječ je o međunarodnom sportskom natjecanju na kojem sudjeluju predstavnici osam zemalja i to čak 98 posada, od kojih je 41 posada iz Hrvatske. Vozit će se više od 100 kilometara brzinskih ispita na preko 215 kilometara puteva.

Načelnik Kumrovca Robert Šplajt zadovoljan je s organizacijom i brojem ekipa.

- Nikad više ekipa, čak 98 posada. Rastemo iz godine u godinu, prepoznatljivi smo ne samo u Hrvatskoj, nego i na međunarodnoj sceni, što nam je izuzetno drago. Imamo jednu vrhunsku oktansku priredbu. Nadamo se da ćemo imati jednodnevnu manifestaciju s puno posjetitelja i gdje ćemo svi skupa uživati u rezultatima koje će posade u svojim kategorijama postići. Imamo i dobru gastronomsku i ponudu eko proizvoda i siguran da će svi ljudi biti iznimno zadovoljni i da će s jednim lijepim osjećajem otići iz Kumrovca, širiti dobru vibraciju i vratiti se k nama s još više prijatelja – istaknu je Šplajt.

Image

Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak kazala je kako već imaju dobro iskustvo s rally-em u Zagorskim Selima.

 – Imamo jedan vrlo atraktivan zavoj, zovu ga 'lakat' zavoj koji svake godine privlači jako puno posjetitelja. Značaj utrke je jako važan i doprinosi brandu naše turističke zajednice cijelog područja, a time i Općine Zagorska Sela, što je zapravo naš cilj jer ovdje vidimo mogućnost razvoja turizma na području naše općine. Očekujem jako puno posjetitelja, jednu sigurnu vožnju bez incidenata i da će svi posjetitelji oktanskog spektakla poštivati pravila koja su određena, a najvažnija je sigurnost – naglasila je Krivec Jurak i dodala kako su uvjeti dobri i neka pobjedi najbolji.

Image

Suradnja s organizatorima je dobra, imaju dosta iskustva i to je već jedna uhodana ekipa, a to je potvrdio i izaslanik župana Krapinsko-zagorske županije, pročelnik Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Karlo Frljužec.

- Nama je izuzetno drago već niz godina podržavati ovo renomirano sportsko natjecanje koje je preraslo u jedan ozbiljan brand. Također jako se veselimo 2025. godini i Europskom prvenstvu u rally-u, čiji ćemo biti domaćini. Veselimo se i 2026. godini kad se WRC ponovno vraća kod nas u Hrvatsku i ovdje u Zagorje, a koliko to jako puno znači za turizam, govore i brojke koje su dobro znane. Slika koja izlazi iz Kumrovca obiđe cijeli svijet i takav marketing jednostavno ne možete platiti i to je nešto fenomenalno – završio je Frljužec.

Image

Direktor 13. Motul Rallyja Kumrovec Luka Devunić rekao je kako se danas održava drugi dan Rallyja i na startu je 88 posada iz ukupno osam zemalja, što domaćih što stranih.

- Nadamo se lijepom vremenu, dobrim vožnjama i da će sve proći u najboljem redu, kao i jučer. Ukupno s petkom imamo 11 različitih brzinskih ispita – istaknuo je Devunić i dodao kako ima jako dobrih posada koje će se boriti za pobjedu.

Image

Podijeli članak:

Izdvojeno

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?