Now Reading:
Koren: „Ministar Fuchs prihvatio je moj prijedlog da se nastava online provodi do 31. siječnja”
Full Article 2 minutes read

Koren: „Ministar Fuchs prihvatio je moj prijedlog da se nastava online provodi do 31. siječnja”

U ponedjeljak, 18. siječnja počinje nastava u drugom polugodištu ove školske godine, a prema svemu sudeći, za veliku većinu osnovnoškolaca i srednjoškolaca nastava će se odvijati online.

O tome ja danas govorio i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je rekao da je o početku nastave razgovarao s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom, ali i s predsjednikom Zajednice županija Goranom Paukom.

-Predložio sam da se nastava uživo pomakne sukladno razdoblju trajanja protuepidemioloških mjera, dakle do 31. siječnja te da 1 . veljače počne nastava uživo. Jučer nas je ministar Fuchs kontaktirao i čini se da je taj prijedlog prihvatljiv da djeca od 1. do 4. razreda krenu u školu 18. siječnja jer je, realno gledajući, s njima jako teško provoditi nastavu online. Ako roditelji nisu kod kuće, to su izgubljeni dani, a i tu je činjenica da ta djeca nisu rizična skupina u smislu prijenosa bolesti – rekao je župan Koren.

Istaknuo je i da je usuglašen i prijedlog da učenici završnih razreda srednjih škola ipak idu u školu, zbog matura koje su pred njima, a to bi bilo teško provoditi kroz online formu.

-Sve škole će morati organizirati boravak tih učenika u školama, što će biti puno lakše jer nema 1., 2. i 3. razreda. Nama će biti mali problem rješavanje pitanja prijevoza, ali mi smo to prihvatili i smatramo da je to dobar prijedlog – kazao je Koren izrazivši zadovoljstvo odličnom komunikacijom s ministrom Fuchsom, što s drugim ministrima, kako je rekao, nije bio slučaj.

foto: s. kalajdžija

ak/sjever.hr

13.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.