Now Reading:
Stožer zatvorio restoran u sklopu Aquae Vivae Krapinske toplice! Je li to u skladu s mjerama?
Full Article 2 minutes read

Stožer zatvorio restoran u sklopu Aquae Vivae Krapinske toplice! Je li to u skladu s mjerama?

Obzirom na epidemiološke mjere koje su uzrokovale striktnom zatvaranju kafića, restorana te gradskih bazena i teretana, postavlja se pitanje kako stotine ljudi koji posjećuju bazene u toplicama mogu slobodno koristiti usluge restorana. Odgovor na pitanje potražili smo u toplicama Aquae Vivae Krapinske toplice.

Od ukidanja propusnica, možemo reći kako promet u toplicama raste. Prostor web platformi omogućio je objave fotografija gužvi na bazenima tokom proteklog vikenda, ali i brojne reakcije javnosti. Nadležni stožeri bacili su se u akciju nadzora toplica pa je tako Aquae Vivae toplicama naloženo da zatvore restoran koji je radio za goste. Kako je to moguće?

– Trenutno nemam na to izjave za dati. Mi smo zatvorili, tako smo odlučili i to je to. Poštujemo sve propisane mjere koje je dao Stožer civilne zaštite, a gužvi nema – pojasnila nam je direktorica Aquae Vivae Martina Crljen.

Na inzistiranju pitanja oko razloga zatvaranja, dobili smo odgovor kako restoran nije nitko zatvorio. Unatoč registraciji pod skupinom hotela ove toplice još nemaju smještajni kapacitet. Možda je to razlog zatvaranja?

Kako bilo, od danas restoran u toplicama Aquae Vivae Krapinske toplice ne radi.

Mjere koje je Nacionalni stožer civilne zaštite donio u studenom ne sadrže ni riječi o vodenim parkovima i bazenima. Mnoge su uprave toplica tražile tumačenje mjera i daljnje postupanje, a rečeno im je da za njih vrijede preporuke iz svibnja. Podsjetimo kako su te mjere ograničavale broj posjetitelja na jednog na 7 kvadrata bazena, dok je rad restorana omogućen za hotelske goste.

Ove toplice inače posjeduju 6 bazena koje kroz dan posjeti najviše 80 ljudi, a u prosincu bilježe ukupno 2 400 posjetitelja.

mčaržavec / sjever.hr
13.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.