Now Reading:
Za sve građane Svete Nedelje unutar gradski prijevoz besplatan
Full Article 3 minutes read

Za sve građane Svete Nedelje unutar gradski prijevoz besplatan

Od 01.12.2020. godine, krenuo je novi linijski unutar gradski javni prijevoz za područje grada Svete Nedelje. Tako je Grad Sveta Nedelja prvi grad u Hrvatskoj koji je osigurao ovakav unutar gradski javni prijevoz za svoje sugrađane, a posebnost je u tome što je on za sve građane Svete Nedelje potpuno besplatan.

“Vjerujem da smo uvođenjem ovog prijevoza mnogim našim građanima omogućili bolju povezanost unutar naselja, ali i odlaske prema potrebnim sadržajima, kao i prema drugim gradovima. Osluškivat ćemo potrebe građana, te nakon uvođenja prvih voznih redova na linijama, ukoliko bude potreba za promjenama, iste prihvatiti i pokušati realizirati. U konačnici, najbitnije nam je zadovoljstvo sugrađana. Također moram naglasiti kako je ovo tek uvod u cjelovito integrirano rješenje javnog prijevoza koje planiramo u budućem razdoblju uvesti u suradnji s HŽ-om.“ istaknuo je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec.

Član uprave Autotrans d.d. Vedran Tomičić istaknuo kako njihovo poslovanje traje dulje od 75 godina, a posljednje dvije godine članica su i međunarodne prijevozničke tvrtke Deutsche Bahn – Arriva Hrvatska. Njihovo dugogodišnje iskustvo opravdat će i osigurat će najbolju kvalitetu usluge korisnicima javnog unutar gradskog prijevoza u Svetoj Nedelji.

Grad Sveta Nedelja također intenzivno radi na rješavanju mogućnosti prelaska administrativnih teritorijalnih granica, kako bi se omogućio prelazak autobusa preko Podsusedskog mosta i kako bi se okretište napravilo upravo iza područja mosta i time osiguralo blizinu drugih prijevoznika.

U ovom trenutku predviđene su tri linije javne gradskog prijevoza koje će prometovati na području grada Svete Nedelje, a u pripremi je i izrada godišnjih prijevoznih putničkih iskaznica za građane.

Vrijednost ovog Ugovora iznosi 4.257.069,18 kuna s PDV-om, a traje do 30.11.2021. godine.

www.sjever.hr/sveta-nedelja.hr 04.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.