Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Možda kiša, možda i snijeg, a sasvim sigurno temperaturni minusi!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Možda kiša, možda i snijeg, a sasvim sigurno temperaturni minusi!

Promjena vremena stiže, u tome se svi slažu, no dok neki prognostičari za ovaj vikend najavljuju prve ovosezonske pahulje snijega u nizinama, drugi tvrde da nas nakon kišne subote očekuje vedrija nedjelja.

Kao i obično, mi ćemo se osloniti na prognozu koju je objavio Državni hidrometeorološki zavod pa nam ostaje vidjeti tko je bio u pravu!

Hrvatska danas

Prema najavama iz DHMZ-a, unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu danas će biti pretežno oblačno, na kopnu često i maglovito. Mjestimične oborine, uglavnom kiše bit će već i prijepodne, no bit će češća prema večeri i u noći na nedjelju kada će uz zahladnjenje ponajprije u gorju biti i susnježice i snijega. U Dalmaciji prijepodne barem djelomice sunčano, zatim naoblačenje te do kraja dana ponegdje kiša.
Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će zapuhati jugo koje će do večeri biti umjereno i jako, a u noći će na sjevernom dijelu okretati na buru.
Najniža temperatura zraka na kopnu od -3 do 2, a na Jadranu između 6 i 11 °C. Najviša dnevna od 3 do 7 u unutrašnjosti te između 12 i 16 °C na Jadranu.

Izgledi vremena

U nedjelju prijepodne većinom oblačno uz mjestimičnu oborinu, ponajprije u gorju susnježicu i snijeg te kišu u Dalmaciji. Od sredine dana djelomično razvedravanje. Duž cijele obale jaka, ponegdje i olujna bura, a u unutrašnjosti umjeren, u gorju i jak sjeveroistočnjak.
Početkom idućeg tjedna na kopnu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro i maglom, posebice u utorak. Na Jadranu prevladavajuće sunčano, a bura će postupno slabjeti.
Na kopnu i dalje hladno, a pad temperature očekuje se i na Jadranu. U nedjelju bi jutarnja temperatura mogla pasti i na -6 stupnjeva u sjevernim dijelovima Hrvatske, a u ponedjeljak i na -9!

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje biti nepovoljne. Meteoropati bi mogli osjećati umor, razdražljivost i glavobolju. Kroničnim bolesnicima će se pod vremenskim utjecajem pojačati tegobe od kojih inače pate. Moguća je povećana osjetljivost na bolove, osobito na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.

ak/sjever.hr/dhmz

28.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.