Now Reading:
DANAS SE OBILJEŽAVA DAN MLADOSTI U KUMROVCU Kolar: Oni koji nemaju dobre namjere neka danas Kumrovec zaobiđu
Full Article 3 minutes read

DANAS SE OBILJEŽAVA DAN MLADOSTI U KUMROVCU Kolar: Oni koji nemaju dobre namjere neka danas Kumrovec zaobiđu

kumrovec

-Šaljem poruku da dođu u Kumrovec svi oni s dobrim namjerama, a oni koji nemaju dobre namjere, neka sutra Kumrovec zaobiđu – pozvao je u Kumrovec na obilježavanje „Dana mladosti – radosti” župan Krapinsko- zagorske županije Željko Kolar te napomenuo da će on osobno, zbog obaveza, doći nešto kasnije. Kazao je da s jedne stranke razumije branitelje koji ne žele da se u Kumrovcu pojavljuju zastave bivše države.

-Ja kao hrvatski branitelj mogu razumjeti reakcije hrvatskih branitelja, u jednom dijelu, pogotovo kad se s bivšom jugoslavenskom zastavom sa zvijezdom petokrakom ušlo u Vukovar. Svatko tko je bio tamo, tko je onda bio u odori hrvatske vojske, svaki čovjek koji je to gledao na televiziji, naravno da ga osjećaji tjeraju da ima averziju prema tome – rekao je Kolar ali i naglasio da se treba poslati jasna poruka da to niti je bila JNA niti Titova armija.

-Da je bila JNA ne bi napadala ni Hrvatsku ni Sloveniju, u njoj bi bili i Kosovari, i Makedonci, a njih nije bilo. Pomiješanih osjećaja ima i ja to razumijem – rekao je Kolar te dodao da bi njemu osobno bilo puno draže da nema političkog folklora.

Načelnik Općine Kumrovec, Robert Šplajt, poručio je da na obilježavanju „Dana mladosti – radosti” ne želi nikakvo politikantstvo a političarima je poručio da ako i dođu s određenim porukama da će se izgubiti u masi. Naime, Šplajt očekuje oko 15 tisuća posjetitelja kojima organizatori, napomenuo je, nude samo dobru zabavu.

-“Dan mladosti – radosti” je jedna zabava, fešta. Tu ne želimo nikakvo politikantstvo, želimo jednostavno da Kumrovec bude pozitivni predstavljen i da ljudi shvate da tu nema nikakvog ideološkog djela da jednostavno tu želimo ljudima omogućiti dobru zabava – kazao je Šplajt.

Inače, prema najavama na službenim stranicama općine Kumrovec jedan od govornika danas, uz predsjednika SABA RH-a Franju Habulina i predsjednika Saveza društava Josip Broz Tito Jovana Vejnovića, biti će i bivši predsjednik RH-a Stipe Mesić. Početak službenog obilježavanja „Dana radosti – mladosti” je u 11.00 sati.

s.kalajdžija/sjever.hr 25.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.